Sophos neemt anti-ransomwaretechnologie CryptoGuard op in Sophos Server Protection

19-04-2017 - Oosterhout

Sophos neemt de next-generation anti-ransomware CryptoGuard-technologie op in Sophos Server Protection. Hiermee heeft Sophos Server Protection signature-less detectiemogelijkheden om ransomware te bestrijden, net zoals Sophos Intercept X dat voor endpoints doet. In september van het afgelopen jaar lanceerde Sophos de dienst Sophos Intercept X met CryptoGuard, de oplossing die dataversleuteling door ransomware meteen een halt toeroept.

Door het toevoegen van CryptoGuard aan de serverbeveiliging sluit Sophos een essentieel gat waarmee ransomware op afstand of via andere zwakke plekken in het netwerk van een bedrijf kan binnendringen. Wanneer een bedrijf een BYOD-beleid binnen het netwerk en toegang op afstand voor werknemers toelaat of slachtoffer wordt van een ‘insider’ cyberdreiging, worden servers zeer gevoelig voor ransomware. Daarbovenop zijn ‘network shares’ op servers grote doelwitten waar veel financiële informatie en persoonlijk identificeerbare informatie én andere belangrijke gegevens opstaan die goed beschermd dienen te worden.

“Servers worden beschouwd als een jackpot voor cybercriminelen, omdat zij vertrouwelijke bedrijfsinformatie, medische dossiers met sofi-nummers of privé-gerelateede documenten kunnen bevatten. Het kan desastreuze gevolgen hebben voor organisaties om dit soort gevoelige gegevens door ransomware te verliezen“, zegt Dan Schiappa, senior vice president en general manager van Sophos’ Enduser and Network Security Groups. “De meeste organisaties maken back-ups, maar een herstel van een back-up is niet altijd even gemakkelijk. Bedrijven, scholen of ziekenhuizen willen niet ‘al dat gedoe’ of tijdrovende activiteiten die nodig zijn om een backup te herstellen.

Een anti-ransomwaretechnologie is belangrijk voor de bescherming en voortdurende bereikbaarheid van informatie die zich op servers begeeft. Sophos heeft zijn Server Protection-aanbod met CryptoGuard geoptimaliseerd. Hiermee is een laag van next-generation bescherming toegevoegd om zo schadelijke digitale dreigingen te blokkeren.”

Sophos heeft ook Synchronized Security uitgebreid door het toevoegen van Sophos Security Heartbeat-mogelijkheden aan Sophos Central Server Protection Advanced. Door deze toevoeging kunnen IT-beheerders profiteren van Sophos XG Firewall om geïnfecteerde servers en endpoints automatisch te isoleren en sneller op de bron te kunnen reageren. Sophos Central Server Protection omvat ook Malicious Traffic Detection dat verkeer monitort naar Command- en Control-servers én application whitelisting met one-click Server Lockdown. Deze dienst stelt servers in een veilige toestand en voorkomt dat ongeautoriseerde applicaties worden uitgevoerd.

Sophos Server Protection met CryptoGuard-mogelijkheden bevat nu Central Server Protection Advanced op het cloud-gebaseerde Sophos Central-platform en Sophos Server Protection Enterprise dat wordt beheerd met een traditionele on-premise console.


Bekijk andere publicaties