Start bouw veelbesproken tweede fase Kraanbolwerk in Zwolse binnenstad

24-03-2017 - Zwolle

Zwolle, 24 maart 2017 – Vandaag is in de Zwolse binnenstad het officiële startschot gegeven voor de bouw van de tweede fase van het prestigieuze Kraanbolwerk-woningbouwproject aan de Thorbeckegracht. Dit gebeurde op feestelijke en ludieke wijze door wethouder Jan Brink in aanwezigheid van de toekomstig bewoners van de elf appartementen De Kraan en de twaalf Hanzehuizen. Brink ziet het Kraanbolwerk als een prachtige ontwikkeling op een unieke plek in de stad. “Ik ben erg blij met de hoogwaardige bebouwing die hier wordt gerealiseerd en die bovendien zo goed aansluit bij het cultuurhistorische karakter van deze locatie. Ik feliciteer de toekomstige bewoners van deze huizen en appartementen; het zal een feest zijn om hier te mogen wonen.”
Tot slot kregen de toekomstig bewoners uit handen van Alfred Bolks, algemeen directeur van VanWonen, de exclusieve VanWonen geur cadeau.

De bouwstart betekende meteen het debuut voor de nieuwe Zwolse projectontwikkelaar VanWonen, nadat zij afgelopen woensdag de ontwikkelingsposities in Noord en Oost Nederland over heeft genomen van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep. Kraanbolwerk is het eerste project waarmee zij zich officieel aan de buitenwacht presenteren. “Wij denken in beleving in plaats van in stenen,” aldus directeur Alfred Bolks. “Onze kracht is om alle ideeën die stakeholders delen, met elkaar te verbinden en te vertalen in duurzame en gezonde concepten.”

Tijdens de bijeenkomst werd ook vooruitgeblikt naar de volgende fase van het Kraanbolwerk. De belangstelling voor de stadswoningen en appartementen is nu al enorm te noemen.

Bekijk andere publicaties