Studenten en Wereldhavendagen bouwen samen verder

16-03-2017 - Rotterdam

Dit jaar wordt de veertigste jubileumeditie van de Wereldhavendagen georganiseerd in de haven van Rotterdam. Om ervoor te zorgen dat het programma van dit jaarlijkse maritieme evenement ook de komende decennia voor jongeren aantrekkelijk blijft, is een samenwerkingsverband met Hogeschool Inholland aangegaan.

Studenten van Hogeschool Inholland Rotterdam waren vorig jaar al betrokken bij een aantal deelprojecten rond de Wereldhavendagen. Die samenwerking is zo goed bevallen, dat nu is gekozen voor een uitgebreidere voortzetting. Vanaf nu krijgen studenten structureel de kans zich in te zetten voor het evenement. Een projectgroep van studenten is bijvoorbeeld bezig met het plannen, uitvoeren en organiseren van de formele Kick-off van de Wereldhavendagen, die op donderdag 6 april in Rotterdam plaatsvindt.

De Wereldhavendagen gaat zich inspannen om waardevolle opdrachten, stages en andere activiteiten aan te bieden, die aansluiten bij het opleidingsniveau van de studenten. Als tegenprestatie gaat onderwijspartner Inholland haar jonge talent in de volle breedte aanbieden ter ondersteuning van de organisatie. De beide samenwerkingspartners worden bij elkaar gebracht door de ‘Wereldhavendagen Academy’, die de jonge talenten begeleidt naar en tijdens de verschillende deelprojecten en -opdrachten.

De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Het wordt dit jaar gehouden van 1 t/m 3 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, ook genieten van diverse activiteiten in de stad.

Lees meerBekijk andere publicaties