Superhelder pensioencollege in twee uur

06-02-2019 - Amsterdam

Als de kennissessie pensioenregeling bpfBouw van 5 februari één ding duidelijk heeft gemaakt dan is het wel dat het allemaal best meevalt. De materie is heus zo ingewikkeld niet en eerder stoppen met werken kan nog steeds.

Samen met bpf Bouw organiseerde Bouwend Nederland dinsdag 5 februari een leerzame kennissessie over bouwpensioenen. Heel regio Randstad Noord was uitgenodigd maar omdat de bijeenkomst bij Van der Valk in Breukelen was, waren het vooral bedrijven uit de regio Utrecht die hun licht kwamen opsteken. Zo’n 25 geïnteresseerden waren er. Ze kregen de pensioeninfo in twee gangen opgediend door Remco Visser en Andries Hoeksma van bpfBOUW.

Stukje theorie

Eerst belichtten de twee relatiemanagers de verschillende regelingen. Naast ouderdomspensioen zijn er immers nog het partnerpensioen, het arbeidsongeschiktheidspensioen, en het nabestaandenpensioen. Ze legden de verschillen uit en hoe je gebruik van de regelingen kunt maken. Heel interessant om te horen was dat onderling uitruilen van de pensioenregelingen mogelijk is. Dus wie geen partner heeft zou dat stukje (deels) bij het ouderdomspensioen kunnen voegen.

Lees meerBekijk andere publicaties