Technasiumleerlingen maken indruk tijdens finale vierde BNL Innovatieprijs

17-02-2020 - Amsterdam

Het zit wel goed met de toekomst van de Infra, bleek donderdag 13 februari bij de finale van de Bouwend Nederland Innovatieprijs. Met steengoede plannen voor de renovatie van twee verschillende bruggen pakten Mondial College 4 vwo en Almende college 4 havo de eerste plaatsen, maar ook de overige finalisten oogstten lof en bewondering.

38 technasiumscholen deden er mee aan de vierde editie van de Bouwend Nederland Innovatieprijs, met teams uit 4 havo en 4 vwo. De Vakgroep Civiele Betonbouw van Bouwend Nederland en hun jongerenafdeling Jong VCB hadden een pittige opdracht geschreven voor de technasiumleerlingen. Ze moesten een ontwerp maken voor het circulair en esthetisch renoveren van een infrastructureel kunstwerk. Een heel actuele opdracht want volgens de Bouwagenda zijn er zo’n 40.000 bruggen, sluizen, viaducten en andere kunstwerken die op korte termijn moeten worden opgeknapt of vervangen.
Ruime keuze dus voor de leerlingen die vanaf oktober samen met een Bouwend Nederland-lid als expertbegeleider keihard hebben gewerkt om de deadline van 30 januari te halen. Van de 38 inzendingen gingen er twaalf door naar de finale. Die was donderdag 13 januari bij Civilion in ’s-Hertogenbosch. Bij het opleidingsbedrijf voor civiele betonbouw pitchten ze hun plan voor een indrukwekkende jury die bestond ut : 

Alexander Heeren – Voorzitter VCB – juryvoorzitter
Ria Sluiter – Directeur Stichting Technasium
Jacqueline Cramer – Voormalig Minister Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en voorzitter Betonakkoord
Marica de Wit – student weg- en waterbouw, K_Dekker Bouw & Infra
Edwin Megens – Architect / voorzitter van het Platform Fiets- en Voetbruggen van de Bruggenstichting
Marjet Rutten – Aanjager, innovator en marketeer voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector 

Lees meerBekijk andere publicaties