Technetkring Zaanstreek maakt kennis met instroomcampagne

25-05-2018 - Amsterdam

Ook de Zaanstreek maakt zich druk om het gebrek aan vakbekwaam technisch personeel. In de Technetkring praten bedrijven en onderwijsinstellingen over de aanpak.

Eén van die bedrijven is Bouwbedrijf van der Gragt bv, lid van de afdeling Zaanstreek/Waterland. Op initiatief van de bouwer uit Wormerveer gaf Bouwend Nederland woensdag op 23 mei tijdens een bijeenkomst van het samenwerkingsverband een presentatie over de instroomcampagne ’Je gaat het maken’. Beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Marieke van der Post vertelde de aanwezigen alles over de vloggers, de events, de projecten, de campagnematerialen en alles wat Bouwend Nederland nog meer inzet om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de bouw en Infra.

SHIP

Ook de locatie van de bijeenkomst droeg een stevige steen bij aan het boeiende beeld van de branche. Technetkring was namelijk te gast bij SHIP, het voorlichtingscentrum van de nieuwe zeesluis die BAM en VolkerWessels in IJmuiden bouwen. De scholen in Technetkring, van VMBO tot ROC en VWO, reageerden enthousiast op de brede aanpak van de instroomcampagne. Ze waren zeer geïnteresseerd in materialen en middelen om aan te sluiten en hun leerlingen te wijzen op al het moois dat werken in de bouw en infra biedt.

Bekijk andere publicaties