Teufel blaast klassieke luidsprekerreeks Theater 500-reeks nieuw leven in

01-11-2016 - Berlijn

Teufel introduceert een compleet herziene versie van zijn Theater 500-luidsprekerreeks. De nieuwe modellen kenmerken zich door een fris hedendaags ontwerp en zetten nieuwe normen op het gebied van geluidskwaliteit. Stereoliefhebbers kunnen kiezen uit sets van staande luidsprekers of boekenplankspeakers.

Download beeldmateriaal I Links naar webshop: thuisbioscoopsetstaande luidsprekersboekenplankspeakers

Het nieuws in vogelvlucht:
• De compleet herziene luidsprekerreeks Theater 500 combineert een hedendaags design met verbeterde geluidskwaliteit
• Theater 500 Surround 5.1-set met twee staande luidsprekers, twee dipoolluidsprekers, een center-luidspreker en een subwoofer
• De staande luidspreker Theater 500 en boekenplankspeaker Theater 500S zijn als stereoset verkrijgbaar
• Volledig herzien ontwerp met een effen voorzetstuk en magnetische covers
• Nieuw dempingconcept vermijdt staande golven
• Time alignment-technologie voor een ruimtelijke weergave
• Constant directivity-concept met innovatieve waveguide zorgt voor een identiek geluid vanuit elke luisterpositie
Per direct verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl Theater 500 Surround 5.1-set: 1.699,99 euro
Staande luidspreker Theater 500: 899,99 euro (prijs per paar)
Boekenplankspeaker Theater 500S: 449,99 euro (prijs per paar)

Voortdurende optimalisatie maakt deel uit van het DNA van Teufel
De hernieuwde Theater 500-reeks vertegenwoordigt de derde generatie van de ongekend succesvolle luidsprekerserie. Met elke generatie worden het ontwerp en de techniek verder verbeterd. “We zijn gek op audio en luidsprekers. Dankzij feedback van onze klanten en onze voortdurende ontwikkelingsinspanning zijn wij in staat om reeds uitmuntende producten nog beter te maken. Deze optimalisatiedrang maakt deel uit van ons DNA”, zegt Sebastian Drawert, general manager marketing bij Lautsprecher Teufel.

Een fris nieuw design
Waar in de vorige generatie de behuizing bij de tweeter nog naar achteren geplaatst was, zorgt de nieuwe versie voor de nodige tijdcorrectie met een nieuw vormgegeven waveguide. Dit verleent de staande luidspreker een homogeen uiterlijk met een effen voorzetstuk en zorgt voor een hoorbaar verbeterd uitstraaleffect, en daarmee een nog betere ruimtepositionering. Maar ook achter de fraaie façade zijn ontwerpwijzigingen te vinden. Een compleet nieuw dempingconcept voorkomt staande gevolgen en storende resonantie ter verbetering van de akoestiek.

Een solist die voor uitmuntende teamprestaties zorgt
De Theater 500-reeks omvat in totaal vier luidsprekers en biedt daarmee ondersteuning voor alle mogelijke toepassingsscenario’s. De qua akoestiek optimaal afgestemde staande driewegluidspreker Theater 500 blinkt uit door een intensieve doch onopdringerige bas dankzij twee kevlar woofers. De mid-range speaker zorgt voor een optimale dynamiek en impulsgetrouwheid. Last but not least zorgt de tweeter van neodymium met een nieuwe phase plug voor heldere en nooit snerpende hoge tonen en een brede uitstraalhoek.
Het kleine broertje, de Theater 500S, is een eersteklas tweeweg boekenplankspeaker. De midrange-speaker kan dankzij een hoog belastbaar membraan van kevlar en downfiring basreflexsysteem zowel vrij worden opgesteld als dicht tegen de muur. Net als de staande luidspreker biedt de tweeter een waveguide voor een optimaal uitstraaleffect en perfect geluid op elke luisterpositie.

De Theater 500 Surround 5.1-set omvat de Theater 500 Center en de Theater 500 dipoolluidspreker. De center-luidspreker neemt een centrale rol in binnen de thuisbioscoop dankzij een toonaangevende ruimtepositionering en heldere dialogen. Met twee bass drivers en een tweeter met waveguide is de Theater 500 Center geknipt voor deze toepassing. De bodemplaat kan worden verwijderd voor montage aan de wand.

Binnen een thuisbioscoopomgeving dragen twee dipoolluidsprekers met elk twee tweeters en bass drivers voor de surround sound. De dipoolluidsprekers zorgen voor de uitstraling naar voren en achter om een bewust diffuus geluidsveld te creëren. Het filmgeluid wordt bewust gemixt om in de bioscoop een surround sound te creëren die de luisteraar volledig omgeeft, maar niet te herleiden is naar een specifieke positie. Dit effect kan dankzij een zijdelings opgestelde en boven de luisterpositie aan de wand gemonteerde dipoolluidspreker nagenoeg perfect worden nagebootst in de huiskamer. Omdat deze geluidspositionering niet in elke omgeving kan worden gerealiseerd, kunnen de dipoolluidsprekers ook op directe geluidsproductie worden ingesteld.

Het perfecte thuisbioscoopsysteem: de Theater 500 Surround 5.1-set
De Theater 500 Surround 5.1-set omvat twee staande Theater 500-luidsprekers, twee Theater 500 dipoolluidsprekers en een Theater 500 center-luidspreker. De monosubwoofer US 8112/1 SW zorgt met een groot chassis van 300 mm en een hoog continu uitgangsvermogen van 250 Watt voor een uiterst solide basfundament. De Theater 500 Surround 5.1-set is per direct verkrijgbaar vanaf een prijs van 1.699,99 euro via www.teufelaudio.nl.

Staande luidsprekers en boekenplankspeakers voor muziekliefhebbers
De vloerstaande luidspreker Theater 500 voorziet ook grote ruimten tot 50 m2 moeiteloos van geluid en is per direct verkrijgbaar via de webshop en voor een setprijs van 899,99 euro. Voor ruimten tot 30 m2 wordt de boekenplankspeaker Theater 500S aanbevolen. Deze is verkrijgbaar voor een setprijs van 449,99 euro.

Bekijk andere publicaties