Teufel introduceert actieve staande luidspreker Ultima 40 Aktiv met HDMI-aansluiting

17-01-2017 - Berlijn

Teufel introduceert actieve staande luidspreker Ultima 40 Aktiv met HDMI-aansluiting

De Aktiv-uitvoering van de succesvolle Ultima 40 zet muziek kracht bij via Bluetooth, TOSlink of Line-In en televisiegeluid via HDMI-ARC

Het was nog nooit zo eenvoudig om te genieten van uitmuntende muziek en televisiegeluid. De actieve staande Ultima 40-luidsprekers hebben geen externe versterker nodig. Ze zijn in staat om probleemloos via Bluetooth geluidssignalen van smartphones, tablets en andere apparaten te ontvangen. De luidsprekers zijn voorzien van diverse aansluitingen voor een krachtige en nauwkeurige reproductie van elke geluidsbron. Dankzij een HDMI-ARC-functie en een optische digitale ingang staat de Ultima 40 Aktiv ook garant voor perfect televisie- en filmgeluid.

In vogelvlucht:

– De populairste staande luidspreker van Duitsland is nu verkrijgbaar met ingebouwde versterker

– De eerste actieve staande luidspreker met een HDMI-aansluiting; gebruikers kunnen de televisie rechtstreeks aansluiten en in een paar seconden van optimaal geluid genieten

– Ondersteuning voor Bluetooth® 4.0 met aptX voor de beste audiokwaliteit tijdens het streamen van muziek via smartphones, tablets en computers

– Inclusief afstandsbediening Puck Control voor de volumeregeling, de selectie van geluidsbron en afspelen/pauzeren

– Equalizer aan de achterzijde, extra subwoofer optioneel aansluitbaar

– Slimme inschakeltechniek kan de luidspreker naar wens automatisch activeren

– Uitgebreid aansluitingspaneel met HDMI-ARC-, TOSlink- en stereo cinch-ingang

– De Ultima 40 Aktiv is per direct in een zwarte of witte of zwarte uitvoering verkrijgbaar via www.teufel.de en de flagship store van Raumfeld in Berlijn. De prijs bedraagt 799,99 euro.

Simpelweg perfect geluid

De Ultima 40 Aktiv combineert de veelvuldig geprezen audiokwaliteit van de meest geliefde vloerstaande luidspreker van Duitsland met een ingebouwde klasse D-versterker van 200 Watt. Dankzij Bluetooth met aptX kunnen de speakers draadloos muziek ontvangen via een smartphone, tablet of computer en die in een optimale geluidskwaliteit reproduceren. De Ultima 40 Aktiv is de enige actieve staande luidspreker op de markt die van een HDMI-aansluiting is voorzien. Alle audiosignalen van de televisie en daarop aangesloten spelers worden door de ARC (Audio Return Channel)-functie naar de staande luidsprekers overgedragen. In de televisiemodus kan het volume op uiterst eenvoudige wijze worden geregeld via de afstandsbediening van de televisie. Het geïntegreerde inschakelmechanisme kan worden ingesteld om de boxen automatisch te activeren zodra er een signaal naar wordt verzonden.

Uitpakken, opstellen en genieten

De set bestaat uit een actieve en passieve luidspreker die met elkaar kunnen worden verbonden met een meegeleverde kabel. Het overzichtelijke bedienings- en aansluitpaneel aan de achterzijde van de Aktivbox is voorzien van een HDMI-ingang, een optische digitale ingang en een stereo-cinch-aansluiting. Het geluid kan worden afgesteld met een equalizer en volumeknop. Met een tuimelschakelaar kan worden aangegeven of de staande luidsprekers zichzelf bij de ontvangst van een signaal al dan niet automatisch inschakelen en of de actieve luidspreker links dan wel rechts is opgesteld. Hoewel de Ultima 40 Aktiv met een grensfrequentie van 38 Hz al een bijzonder diep basgeluid produceert, is de luidspreker voorzien van een subwoofer-aansluiting voor gebruikers die uit zijn op een nog grotere bass kick. In dat geval kan de overdrachtsfrequentie met een draaiknop worden ingesteld.

Puck Control

De Ultima 40 Aktiv wordt geleverd met de afstandsbediening Puck Control. Gebruikers kunnen het volume regelen met een draaiwiel en de geluidsbron selecteren met behulp van een knop aan de zijkant. De LED aan de voorkant van de Aktivbox geeft met uiteenlopende kleuren aan welke ingang is geactiveerd. De geluidsweergave kan worden gedempt door op het volumewiel te drukken.

Set-inhoud, prijs en beschikbaarheid

De Ultima 40 Aktiv is per direct in een witte of zwarte uitvoering verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl. De prijs bedraagt 799,99 euro. De set bestaat uit twee staande luidsprekers, een vijf meter lange luidsprekerkabel en de afstandsbediening Puck Control.

Bekijk andere publicaties