Teufel introduceert met Amazon Alexa geïntegreerde smartspeakers HOLIST S en HOLIST M

27-08-2020 - Berlijn

Technologie voor spraakbediening heeft de wereld razendsnel veroverd en maakt het dagelijkse leven van miljoenen mensen er een stuk eenvoudiger op. Met de modellen HOLIST S en HOLIST M levert Teufel twee krachtig presterende smartspeakers met Alexa-integratie af die het bedienen van het geluid kinderlijk eenvoudig maken.

Met de smart speakers HOLIST S en HOLIST M van Teufel luister je in iedere ruimte naar hifi-geluid en heb je toegang tot de vrijwel onbegrensde mogelijkheden van de cloudgebaseerde spraakdienst Amazon Alexa. Gebruikers kunnen Alexa vragen om bijvoorbeeld een timer in te stellen, eenheden om te rekenen, dingen uit te leggen, berichten op te halen, smart home-apparatuur te bedienen en een grap te vertellen. Ze kunnen daarnaast een beroep doen op hun favoriete content dankzij rechtstreekse toegang tot streamingdiensten zoals Amazon Music, Spotify en Apple Music. Met de gratis HOLIST app voor Android en iOS is het bovendien mogelijk om muziek via Napster, Tidal en TuneIn door een HOLIST luidspreker af te laten spelen.

Omringd door 360-gradengeluid
Het voor Teufel kenmerkende krachtige geluid wordt in de HOLIST S geproduceerd door drie passieve basmembranen, een actieve subwoofer en een naar boven gerichte, tegen een reflector uitstralende breedbandluidspreker. De reflector stuurt het geluid horizontaal in alle richtingen, waardoor overal binnen de ruimte dezelfde geluidsimpressie ontstaat. De aanmerkelijk grotere HOLIST M doet hetzelfde, maar is opgebouwd als 3-kanaals systeem met een tweeter, midrange driver en subwoofer. De HOLIST M is daarnaast voorzien van een naar voren gerichte breedbandluidspreker. Dankzij deze extra drivers biedt de luidspreker naast het 360-gradengeluid ook de geluidsmodi ‘Wide’ en ‘Direct’ voor luisteraars die direct voor het apparaat zitten. De modus ‘Wide’ biedt een bijzonder ruimtelijk geluid, terwijl de modus ‘Direct’ geknipt is voor gesproken content zoals luisterboeken, hoorspelen, podcasts en het radiojournaal. De modus kan worden geselecteerd met een schakelaar aan de onderzijde van de smartspeaker.

Bediening met spraakinstructies, een app of knoppen
Beide HOLIST modellen zijn aan de bovenkant voorzien van knoppen voor het bedienen van de weergave (vorige/volgende track, afspelen/pauzeren en volume). Deze worden aangevuld met sensorknoppen voor het dempen van het geluid van de microfoon en het schakelen tussen de bluetooth- en AUX-ingang. De gratis HOLIST app voor iOS en Android biedt browsers voor de diensten TuneIn, Tidal en Napster en de mogelijkheid om muziekbestanden direct te streamen die op de smartphone of tablet zijn opgeslagen. De app kan daarnaast worden gebruikt als afstandsbediening voor het regelen van het volume en het selecteren van de geluidsbron. Het snelste resultaat wordt echter verkregen met gesproken instructies.

Prijzen en beschikbaarheid
De HOLIST S (249,99 euro*) en HOLIST M (499,99 euro*) zijn per direct in een zwarte of witte uitvoering verkrijgbaar via www.teufelaudio.nl.

Bekijk andere publicaties