Teufel sluit brandstore in Amsterdamse Van Baerlestraat

28-03-2017 - Amsterdam

De Teufel Raumfeld brandstore van de Berlin Acoustics Group, producent van de populaire audiomerken Teufel en Raumfeld, gaat weg uit de Van Baerlestraat in het centrum van Amsterdam.

De ligging van de brandstore is de doorslaggevende factor geweest om de Van Baerlestraat te verlaten. Het stadsdeel waar de brandstore is gevestigd richt zich voornamelijk op toeristen en passanten die zich met name voor musea, restaurants en de high-end modehuizen interesseren. De aanloop van winkelend publiek dat geïnteresseerd is in hoogwaardige audio, bleek helaas gering. Dit mede vanwege de slechte parkeermogelijkheden in Amsterdam-Zuid.

Sascha Mallah, CEO van de Berlin Acoustics Group: “Het valt altijd zwaar een dergelijk besluit te moeten nemen maar dat hoort nu eenmaal bij ondernemen. Na een fantastisch jaar pionieren hebben we helaas deze knoop toch moeten doorhakken. We willen iedereen bedanken die onze brandstore in het afgelopen jaar heeft bezocht, en in het bijzonder het team dat ons op de winkelvloer heeft ondersteund en de positionering van beide merken in Nederland aanzienlijk heeft versterkt.

We zijn blij dat wij Teufel en Raumfeld in 2016 met een brandstore hebben mogen presenteren. Afsluitend willen wij benadrukken dat Teufel in Nederland, ongeacht de tegenvallende resultaten in Oud-Zuid, voortdurende successen boekt met de webshop en dat wij daarom de klant ook in de toekomst zullen blijven voorzien met de beste producten en de beste service.”

Service blijft onveranderd
Hoewel Teufel Raumfeld vanaf heden niet meer met een fysieke winkel in Nederland aanwezig is, biedt het ‘acht weken retourrecht’ ook voor (toekomstige) klanten de mogelijkheid om de via de webshop bestelde audiosystemen uitgebreid thuis te testen en ervaren. De klantenservice van Teufel staat voor advies en support vijf dagen per week voor zijn klanten klaar.

Bekijk andere publicaties