Teufels REAL BLUE TWS overtuigt qua geluid en functionaliteit

16-11-2021 - Berlijn

De Teufel REAL BLUE TWS heb je altijd bij de hand, zitten comfortabel in het oor en leveren maar liefst acht uur lang geluid van topkwaliteit. De draadloze in ear-koptelefoons kunnen naar wens al het omgevingsgeluid buitensluiten met krachtige actieve ruisonderdrukking (ANC). Maar ook het omgekeerde is mogelijk: met dezelfde functie kunnen ze de buitenwereld optimaal hoorbaar maken. Deze kleinste koptelefoons van Teufel geven qua geluid, ontwerp en functionaliteit blijk van grote klasse.

Een allrounder die altijd binnen handbereik is
De compacte oplaadcase van de REAL BLUE TWS past in elke broekzak, beschermt beide oordopjes en voorziet ze van stroom. De batterijen van de REAL BLUE TWS kunnen met de case tot twee keer volledig worden opgeladen. Dat is genoeg stroom voor 25 uur aan muziek, podcasts, video’s, games en telefoontjes. De Qualcomm® cVc™-technologie zorgt daarbij voor een kraakheldere gesprekskwaliteit.

Krachtig volume en comfortabele pasvorm
De voor dergelijk kleine in-ear koptelefoons bijzonder forse drivers van 12 millimeter geven hoge tonen perfect weer en produceren een diep, nauwkeurig basgeluid. Wanneer de siliconen adapters de gehoorgang perfect afsluiten, komt het volume van de REAL BLUE TWS op volle sterkte. Om dat ook bij nauwe gehoorgangen mogelijk te maken, worden er naast eartips in de standaardmaten S, M en L ook eartips in XS-formaat meegeleverd. Met het gebruik van de juiste adapters zitten de REAL BLUE TWS even stevig als comfortabel in het oor, zodat je in een mum van tijd bent vergeten dat je ze draagt.

Hybride active noise cancelling: een oase van rust
Soms wil je de buitenwereld volledig laten verdwijnen, zodat je je volledig op de muziek of stilte kunt concentreren. De REAL BLUE TWS kunnen dankzij krachtige actieve ruisonderdrukking (ANC, Active Noise Cancelling) omgevingsgeluiden effectief buitensluiten. Zoals bij elke ANC-technologie gebruiken de REAL BLUE TWS microfoons aan de buitenkant ingezet om het omgevingsgeluid af te vangen. Om voor nog nauwkeuriger ruisonderdrukking te zorgen wordt het geluid van buiten gematcht met de waarden van een tweede microfoon binnen de koptelefoon. Op die manier worden fouten gereduceerd, wat een bijzonder ruisarme en nog effectievere geluidsonderdrukking oplevert.

Alert blijven met de transparantiemodus
Hoe hemels de rust ook is, soms is het nodig om te horen wat er om je heen gebeurt. Daarvoor zorgt de transparantiemodus door de ANC-technologie op een andere manier in te zetten. In plaats van omgevingsgeluiden met tegengeluid te elimineren worden die versterkt. Op die manier lijkt het net alsof of er geen oordopjes de gehoorgang blokkeren. De transparantiemodus leent zich perfect om aankondigingen in treinstations of op vliegvelden te blijven horen zonder de noodzaak om de oordopjes uit je oren te halen.

Volledige controle
De buitenkant van beide koptelefoons reageert op aanraking. Dit maakt het mogelijk om de muziekweergave integraal te bedienen, met inbegrip van het volume. Op die manier hoeft de gebruiker niet naar zijn smartphone te grijpen. Door een paar tellen met je vinger op de linker koptelefoon te drukken kun je de ANC-functie en transparantiemodus in- en uitschakelen. Door hetzelfde te doen op de rechter koptelefoon kun je de spraakassistent van je smartphone oproepen.

Prijs, beschikbaarheid en leveromvang
De REAL BLUE TWS zijn per direct in de webwinkel van Teufel verkrijgbaar (met gratis verzending) tegen een prijs van 149,99 euro. Een oplaadkabel (USB-A op USB-C) en vier paar siliconen adapters zijn bij de in-ear koptelefoons inbegrepen.

Bekijk andere publicaties