Thema avondshow Wereldhavendagen 2019 is ‘Come Dance With Us’

27-06-2019 - Rotterdam

Het thema van de zaterdagavondshow van de 42e editie van de Wereldhavendagen op 7 september is ‘Come Dance With Us’ en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam. Maritime Capital of Europe. Het indrukwekkende visuele spektakel op het water staat dit jaar geheel in het teken van teamwork met het publiek op de kades. De muzikale invulling wordt verzorgd door zang- en dansgezelschap Wicked. De avondshow wordt wederom afgesloten met vuurwerk.

Thema avondshow Wereldhavendagen 2019 is ‘Come Dance With Us’

De zaterdagavond van de Wereldhavendagen draait traditioneel om de spectaculaire avondshow op het water. Op zaterdag 7 september ligt er tussen de kades aan de westkant van de Erasmusbrug een kraanschip met de Rotterdamse dj Niles Alister, die het publiek zal opwarmen. Een ballet van waterscooters met fakkels, waterjets en zoeklichten maken het visuele spektakel af.

Ook komen op het water twee pontons te liggen, met daarop diverse dansers en de groep Wicked. Dit zang- en dansgezelschap van zes zangeressen zal dansbare hits ten gehore brengen van onder andere Pharrell Williams, Anita Meyer, Lady Gaga en Donna Summer, ondersteund door choreografie.

Teamwork
Het thema van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. Dit thema wordt ook doorgevoerd in de avondshow: de pontons met de optredens bewegen tijdens de show uit elkaar en komen zo vlak voor de Willemskade en Holland Amerikakade te liggen.

“In lijn met het thema MariTeam hebben we er dit jaar bewust voor gekozen om afstand tussen de optredens en het publiek op de kades te verkleinen”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “De haven en inwoners van de regio Rotterdam vormen namelijk ook een team. We willen dat gegeven tijdens de avondshow van de Wereldhavendagen samen met het publiek vieren.”

De avondshow van de Wereldhavendagen op zaterdag 7 september begint om 21:00 uur. Na het traditionele afsluitende vuurwerk verzorgt de dj een afterparty. Bijwonen van de avondshow op de kades is gratis.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies die dieper de haven in gaan, kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl.

Bekijk andere publicaties