TomTom en Bosch demonstreren zelfrijdende auto

10-10-2016 - ITS World Congress, Melbourne, Australië

TomTom en Bosch demonstreren zelfrijdende auto

TomTom en Bosch zullen op het Australische Albert Park F1 circuit een demonstratie geven met een zelfrijdende auto. TomTom stelt daarbij zijn HD Map en RoadDNA ter beschikking zodat het Bosch demo vehicle zelfstandig kan rijden.
TomToms HD Map en RoadDNA zijn beide revolutionaire, zeer accurate digitale kaart-producten, die zelfsturende voertuigen helpen om hun locatie heel precies te bepalen en manoeuvres te plannen, zelfs als er met hoge snelheid wordt gereden.

“Zelfrijdende auto’s zullen snel realiteit gaan worden”, aldus Pieter Gillegot-Vergauwen, vice president Maps Product Management van TomTom. “We zijn zeer verheugd dat we door middel van de samenwerking met Bosch kunnen laten zien hoe enorm precies onze kaarten en afgeleide producten zijn. Door deze demo hopen we de ontwikkeling van de zelfrijdende auto te versnellen en bij te dragen aan meer vertrouwen in de veiligheid, efficiëntie en het comfort van dit concept.”

Halverwege vorig jaar hebben TomTom en Bosch aangekondigd een partnerschap aan te gaan met betrekking tot de ontwikkeling van innovatieve kaarttechnologie voor zelfrijdende auto’s. TomTom ontwikkelt die kaarten op basis van de specificatie die Bosch weer ontwikkelt.

Sinds de commerciële launch in 2015 heeft TomTom al 206.203 kilometers aan HD-kaarten en RoadDNA ontwikkeld:
– Frankrijk: 32.956 kilometer
– Duitsland: 27.631 kilometer
– Interstates in 30 staten van de VS: 104.690 kilometer
– Interstates en highways in drie staten van de VS: 40.926 kilometer

Over TomTom
Bij TomTom (TOM2) hebben we het tot onze missie verheven om technologie zo makkelijk te maken, dat iedereen meer kan bereiken.

We hebben het navigatiesysteem versimpeld en zo miljoenen mensen geholpen hun bestemming te vinden. We zijn tot op de dag van vandaag bezig met het vergemakkelijken van het complexe, zodat technologie voor iedereen toegankelijk wordt. Ons bedrijf bestaat uit vier klantgerichte business units: Consumer, Telematics, Automotive en Licensing.

We maken makkelijk te gebruiken navigatiesystemen, sporthorloges en action camera’s voor consumenten. Met de fleetmanagement-oplossingen van Telematics helpen we ondernemingen met een wagenpark hun resultaten te optimaliseren. We hebben een toonaangevend realtime wegenkaartenplatform voor innovatieve locatiegebonden diensten en met de auto-industrie realiseren de zelfsturende auto.

Ons hoofdkantoor is sinds onze oprichting in 1991 gevestigd in Amsterdam. We hebben 4.600 medewerkers en we verkopen onze producten wereldwijd.

Meer informatie
Rick van de Weg
Havana Orange
rwg@havanaorange.nl
06 557 202 91

Download bijlageBekijk andere publicaties