TomTom en Microsoft werken samen aan locatiegebonden diensten voor Azure

15-12-2016 - Amsterdam

TomTom (TOM2) en Microsoft gaan samenwerken aan locatiegeboden diensten voor bedrijven op Microsofts Azure-platform. TomTom integreert zijn kaarten, verkeersinformatie en navigatiesoftware. Dit maakt het ontwikkelaars makkelijker om locatiegebonden toepassingen voor bedrijven, mobiel, web en het IoT te bouwen en te managen.

“Locatiebepaling wordt een steeds kritischer onderdeel van een groot aantal toepassingen en diensten”, zegt Harold Goddijn, CEO en medeoprichter van TomTom. “De samenwerking met Microsoft brengt onze technologie naar een veel bredere community van ontwikkelaars, op een platform waar zij al bekend mee zijn.”

“Dankzij de beschikbaarheid van TomToms diensten op het Microsoft Azure cloud-platform kunnen ontwikkelaars en onze klanten locatiebepaling nu een kerndeel van hun cloud-toepassingen maken”, zegt Peggy Johnson, EVP of Business Development bij Microsoft.

Locatiegebonden diensten van TomTom worden wereldwijd gebruikt door de toonaangevende bedrijven. Zij vertrouwen op TomTom voor de levering van de meest recente wegenkaarten, real-time verkeersinformatie en slimme navigatie.

Bekijk andere publicaties