TomTom lanceert toepassing waarmee steden en stakeholders gemakkelijk verkeersdata kunnen delen

15-02-2017 - Amsterdam

TomTom (TOM2) lanceert Road Event Reporter, een toepassing waarmee steden, wegbeheerders en andere stakeholders gemakkelijk verkeersdata kunnen uitwisselen. Met de toepassing kunnen klanten en mobiliteitspartners nu verkeersdata zoals ongevallen, werkzaamheden en andere versperringen naar miljoenen connected weggebruikers communiceren. De informatie wordt real-time gedeeld met ingebouwde en losse navigatiesystemen en mobiele applicaties.

TomTom lanceert toepassing waarmee steden en stakeholders gemakkelijk verkeersdata kunnen delen

“Accurate verkeersdata helpt bestuurders en vlootbeheerders een route rond verkeersdrukte en opstoppingen te leiden”, zegt Ralf-Peter Schäfer, VP Traffic en Travel bij TomTom. “Dit scheelt tijd, brandstof en vermindert uitstoot. Ook kan deze data gebruikt worden voor het monitoren en analyseren van de prestaties van het verkeersnetwerk. Door het delen van hun data krijgen wegbeheerders, transportbedrijven en andere mobiliteitspartners met Road Event Reporter de kans om direct invloed uit te oefenen op verkeer en zo opstoppingen te verminderen.”

De gestroomlijnde verkeersinformatie van Road Event Reporter overbrugt de kloof tussen wegbeheerders en weggebruikers en is een nieuwe stap in TomToms missie om verkeerscongestie te bevechten. Ook met de recente lancering van de TomTom City portal probeert TomTom een samenwerking op te zetten tussen steden, wegbeheerders en andere mobiliteitspartners en zo mobiliteit wereldwijd te verbeteren.

Kijk hier voor meer informatie over Road Event Reporter.

Lees meerBekijk andere publicaties