TomTom lanceert Traffic Stats API

10-10-2016 - ITS World Congress, Melbourne, Australië

TomTom lanceert de Traffic Stats API, een nieuwe service die de histiorische snelheid- en reistijddata van TomTom toegankelijk maakt. Met deze nieuwe Application Programming Interface draagt TomTom er aan bij dat het bedrijfsleven en overheden betere verkeersmanagementbeslissingen kunnen nemen.
De Traffic Stats zijn gebaseerd op de gigantische hoeveelheden GPS-data die TomTom dagelijks voor verkeersinformatie-doeleinden verzameld. Vanuit 450 miljoen apparaten* wordt dagelijks de informatie over 742 miljoen afgelegde kilometers verzameld. Dat staat gelijk aan 18.515 keer de wereld rond.

De web services die TomTom aanbiedt zijn zogenoemde RESTful API’s die eenvoudig in verkeersmanagement en andere GIS-applicaties gebruikt kan worden. De Traffic Stats API’s zijn gebaseerd op Floating Car Data (FCD); een bewezen en innovatieve methode om in kaart te brengen wat er op de weg gebeurt.

Met de Traffic Stats API en een user interface kunnen verkeersexperts hun eigen queries op de historische GPS-data loslaten en antwoord krijgen op vragen over bereikbaarheid, file knelpunten en reistijden.

“Met Traffic Stats kunnen verkeersexperts veel makkelijker relevante insights ontwikkelen over de verkeerssituatie, zodat beleidsmakers betere beslissingen kunnen nemen”, aldus Ralf-Peter Schäfer, hoofd van de afdeling Traffic van TomTom. “Hierdoor wordt de mobiliteit voor iedereen ‘smarter’ en kunnen we files in de toekomst helpen verminderen.

Op de speciale Developer Portal kunnen ontwikkelaars alle informatie en API’s vinden die TomTom te bieden heeft op het gebied van smart mobility. Specifieke informatie over deze API is te vinden via: http://developer.tomtom.com/products/realtimemaps/traffic/trafficstats

*Apparaten zoals Portable Navigation Devices, connected smartphone apps, in-dash navigatie en fleet management systemen.

Over TomTom
Bij TomTom (TOM2) hebben we het tot onze missie verheven om technologie zo makkelijk te maken, dat iedereen meer kan bereiken.

We hebben het navigatiesysteem versimpeld en zo miljoenen mensen geholpen hun bestemming te vinden. We zijn tot op de dag van vandaag bezig met het vergemakkelijken van het complexe, zodat technologie voor iedereen toegankelijk wordt. Ons bedrijf bestaat uit vier klantgerichte business units: Consumer, Telematics, Automotive en Licensing.

We maken makkelijk te gebruiken navigatiesystemen, sporthorloges en action camera’s voor consumenten. Met de fleetmanagement-oplossingen van Telematics helpen we ondernemingen met een wagenpark hun resultaten te optimaliseren. We hebben een toonaangevend realtime wegenkaartenplatform voor innovatieve locatiegebonden diensten en met de auto-industrie realiseren de zelfsturende auto.

Ons hoofdkantoor is sinds onze oprichting in 1991 gevestigd in Amsterdam. We hebben 4.600 medewerkers en we verkopen onze producten wereldwijd.

Meer informatie
Rick van de Weg
Havana Orange
rwg@havanaorange.nl
06 557 202 91

Bekijk andere publicaties