TomTom maakt het autorijden van de toekomst mogelijk

04-01-2017 - CES, Las Vegas

TomTom (TOM2) maakt bekend dat 82% van de Original Equipment Manufacturers (OEMs) die aanwezig zijn in de Automotive-zaal (LVCC North Hall) op CES Las Vegas momenteel het gebruik evalueert van TomTom HD Maps voor de ontwikkeling van technologie voor autonoom rijdende voertuigen.

TomTom maakt het autorijden van de toekomst mogelijk

TomTom HD Maps en zijn onderdeel RoadDNA, is een revolutionaire, zeer accurate digitale wegenkaart, die helpt met plaatsbepaling en het plannen van manoeuvres van autonoom rijdende voertuigen, zelfs bij hoge snelheden.

“Het is nog geen achttien maanden geleden dat we HD Maps en RoadDNA introduceerden om de toekomst van het autorijden mogelijk te maken”, zegt Antoine Saucier, Managing Director bij TomTom Automotive. “We zijn klaar voor de toekomst, met producten die de ontwikkelingen rond autonoom rijdende voertuigen versnellen.”

“Het is fantastisch om te kunnen werken met wereldwijde OEMs en toonaangevende partijen”, zegt Willem Strijbosch, hoofd van Autonomous Driving bij TomTom. “En verheugend om te zien dat onze innovatieve kaarten nu al zo’n centrale rol spelen in de toekomst van het autorijden. De samenwerking stelt ons in staat om onze producten verder volgens hun wensen te verscherpen.”

TomTom HD Maps biedt een zeer accurate 3D-meerbaans weergave van het wegennet. RoadDNA is een slimme, gecomprimeerde laag op de kaart met daarin de informatie over objecten langs de kant van de weg. In combinatie met de sensors van het autonome voertuig maakt dit precieze plaatsbepaling mogelijk, die mee verandert met de staat of aanwezigheid van objecten langs de weg.

Bekijk andere publicaties