TomTom Traffic nu beschikbaar in 54 landen, waaronder Argentinië en Colombia

13-01-2017 - Amsterdam

TomTom (TOM2) gaat zijn real-time verkeersinformatiedienst Traffic ook in Argentinië en Colombia introduceren. Daarmee is TomTom Traffic nu, na Brazilië en Chili, in vier Zuid-Amerikaanse landen beschikbaar en 54 landen wereldwijd.

TomTom Traffic nu beschikbaar in 54 landen, waaronder Argentinië en Colombia

De uitbreiding wordt geholpen door het toenemende aantal GPS-apparaten die data leveren aan TomToms servers: inmiddels meer dan 500 miljoen smartphones, transportsystemen en losse navigatiesystemen. Deze mijlpaal biedt ook mogelijkheden voor verdere mondiale uitbreiding in 2017.

TomTom is een wereldwijd toonaangevende leverancier voor producten gebaseerd op hoogstaande wegenkaarten. De introductie van real-time verkeersinformatie in de nieuwe landen biedt daarbij up-to-date informatie over verkeersopstoppingen, werkzaamheden en afsluitingen. Met deze informatie kunnen bestuurders altijd de beste route vinden voor hun rit en zo aanzienlijk reistijd besparen.

“Verkeerscongestie blijft een groot probleem in veel landen in de wereld, met name in drukbevolkte gebieden”, zegt Ralf-Peter Schäfer, hoofd Traffic and Travel Information bij TomTom. “Argentinië en Colombia zijn geen uitzondering. We kunnen daar nu real-time informatie bieden over veranderingen in het wegennet, zodat bestuurders beter geïnformeerde beslissingen kunnen maken.”

Bezoek voor meer informatie over verkeersinformatie van TomTom de website TomTom City.

Bekijk andere publicaties