Uitbreiding PortShuttle Rotterdam met GVT Group of Logistics

02-12-2016 - Rotterdam/Tilburg

Uitbreiding PortShuttle Rotterdam met GVT Group of Logistics

Per vandaag wordt officieel het aantal omlopen van de PortShuttle Rotterdam service meer dan verdubbeld. De trein pendelde al op werkdagen elke 24 uur tussen tussen de containerterminals op de Maasvlakte en het Rail Service Center Rotterdam in het Waal-Eemhaven gebied. Daar komt nu zes keer per week een extra dienst bij, met aansluiting op Tilburg en Eindhoven.

PortShuttle is sinds september 2015 in bedrijf en verzorgt de uitwisseling van containers tussen de verschillende deepseaterminals. “Dit jaar lagen de volumes wat lager dan verwacht, mede door de opstartproblemen bij de nieuwe terminals”, aldus Eric van Wijngaarden, CEO van initiatiefnemer De Boom Groep. “Met de instap van GVT Group of Logistics en het extra aantal omlopen, hebben we een levensvatbaar concept weten te realiseren en zijn we in ieder geval heel 2017 in business.”

“We willen nog strakker aan kunnen sluiten op de deepseaservices”, voegt directeur Wil Versteijnen toe. “Met deze spoorverbinding bieden we de snelheid en betrouwbaarheid, die door de filedruk op de A15-A16 per truck te wensen over laat. We verwachten er veel van.”

“De PortShuttle is echt een dienst die van toegevoegde waarde is voor de Rotterdamse haven”, aldus Matthijs van Doorn, manager Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam. “Makkelijkere uitwisseling van containers, versterking van het spoorproduct en een mooie duurzame oplossing voor de haven.”

— einde persbericht —
Meer informatie en/of interviews met PortShuttle:

Havana Blue
Rick van de Weg
T: 06 557 202 91

Bekijk andere publicaties