Venturn lanceert data science opleiding voor maritieme professionals

24-10-2016 - Rotterdam

Maritiem adviesbureau Venturn start een ‘Data Science’-opleiding specifiek voor de maritieme en logistieke sector. Het programma leidt deelnemers in elf modules op om data om te zetten naar inzicht en daarmee meerwaarde te creëren voor de organisatie. De opleiding start op 21 november 2016.

“Juist in de logistiek en de maritieme wereld zijn er enorm veel schakels in de keten”, aldus Patrick van de Ven, oprichter van Venturn. “De meerwaarde die je kunt creëren door (big) data te koppelen, delen en interpreteren is gigantisch. Het aanbod van expertise op dit vlak is echter beperkt. Daar willen we met deze opleiding iets aan doen. We willen pioniers creëren die met data verbeteringen ontwikkelen en disruptieve kansen ontdekken.”

Na een vijf-daagse crashcourse, volgen tien verdiepende modules van een werkdag en -avond, die eens per maand plaatsvinden. Daarbij worden ‘deep dives’ gemaakt in onderwerpen als machinelearning, optimalisatie, forecasting en automatische rapportage. Daarnaast is er een maandelijkse inspiratiesessie met bedrijfsbezoeken, teambuilding en cases.

De inschrijving sluit op 11 november en meer informatie is te vinden op: http://www.venturn.nl/wp-content/uploads/2016/10/Venturn-Data-Science-Programme-Client-deck-1.pdf

Over Venturn – www.venturn.nl 
Venturn – Empowering people & inspiring performance – is een maritiem adviesbureau gevestigd in Rotterdam. Venturn biedt Maritime Business Consultancy, Training & Development, Executive Search, een Young Professionals programma en Interim Services aan de maritieme en aanpalende logistieke sector wereldwijd. Venturn kent de eisen, wensen en cultuur in deze sector.

Meer informatie 
Venturn
René Verhaegen of Patrick van de Ven
T: +31 (0)10 304 20 70
E: datascience@venturn.nl

Bekijk andere publicaties