Verduurzaming hét gespreksonderwerp bij jaarvergadering ’t Gooi e.o.

30-05-2018 - Amsterdam

Verduurzaming van gebouwen en modernisering van de CAO stonden centraal tijdens de jaarvergadering van de afdeling ’t Gooi en omstreken.

De leden van de afdeling ’t Gooi e.o. lijken het verduurzamingsvirus goed te pakken te hebben. Waar de gesprekken bij bijeenkomsten vaak gaan over de ontwikkelingen in de bouwstroom, was het op 29 mei rond de jaarvergadering één en al duurzaamheid wat de klok sloeg. Veel leden vertelden over de bouw van Nul-op-de-meter woningen waar ze mee bezig zijn en wisselden daar technieken en nieuwtjes over uit. 
Ongetwijfeld droeg de excursie die aan de jaarvergadering was gekoppeld daar een steentje aan bij. De bouwers van ’t Gooi bezochten de Tinfabiek in Naarden. De voormalige tinfabriek beter gezegd, want sinds medio 2017 is de productie verhuisd. Het oude industriële pand wordt echter gerenoveerd. En hoe! Alle duurzaamheidstechnieken worden uit de kast getrokken om er een van de modernste , duurzaamste en energiezuinigste oude gebouwen van Nederland van te maken. Het pand, waar onder meer al Volvo-dealer/werkplaats Buitenweg en Summumlease in zijn gevestigd, biedt een haal-en-brengservice met elektrische auto’s en is omgeven door laadpalen voor die groene vervoermiddelen. Een zeer inspirerende omgeving dus voor de circa dertig leden die de vergadering bijwoonden.

Lees meerBekijk andere publicaties