Vernieuwde Bibliotheek Delfshaven officieel geopend

11-01-2017 - Rotterdam

Niemand minder dan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb verrichtte vandaag de officiële handeling van opening van de hernieuwde bibliotheek Delfshaven. In aanwezigheid van tientallen nieuwsgierige buurtbewoners en boekenverslinders zette de burgemeester de schaar in het lint waarmee de eerste opening van diverse nieuwe ‘bibliotheken 3.0’ een feit is.

“Een belangrijk moment voor onze bibliotheken én de stad,” zegt Annerie Brenninkmeijer, Unitmanager Bibliotheken. “Sinds 2010 hebben verschillende vestigingen van Rotterdamse bibliotheken noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Maar door nieuwe samenwerkingsverbanden, innovaties en technieken hebben we het voor elkaar gekregen om met eenzelfde budget in de komende periode diverse bibliotheken weer voor het publiek te openen. Bibliotheek Delfshaven is de eerste van vier die in de komende maanden worden geopend. Hier zal meer plek zijn om te werken, lezen en studeren. De nieuwe bibliotheken zijn daarmee ook meer dan ‘slechts’ een uitleenpunt voor boeken. In combinatie met ruimere openingstijden en meer plek voor ontmoetingen, werk en studie krijgt de bibliotheek steeds meer een sociale functie.”

Burgemeester Aboutaleb: “Lezen is een eerste levensbehoefte, voor jong en oud. En waar kun je beter in die behoefte voorzien dan in de bibliotheek? Of je er nu komt om te leren lezen, voor je studie, werk of gewoon voor je plezier, je voelt je in een bibliotheek als een kind in de snoepwinkel. Fijn dat Bibliotheek Rotterdam de mogelijkheid heeft gevonden om deze bibliotheken-nieuwe-stijl in de wijk dichtbij de mensen te organiseren.”

Metamorfose
Ook de bibliotheken in Het Lage Land en Zuidwijk/Pendrecht zijn aan een metamorfose onderworpen en zijn respectievelijk op 28 januari en 15 februari in de ‘nieuwe stijl’ toegankelijk. Eind februari wordt een vierde bibliotheek op een unieke locatie geopend.

Rotterdam - In Delfshaven opende Burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag de eerste van een reeks nieuwe bibliotheken in Rotterdam. In aanwezigheid van zo'n 200 belangstellenden werd de burgemeester bij het officiele moment geassisteerd door jeugdige boekenliefhebbers.

Rotterdam – In Delfshaven opende Burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag de eerste van een reeks nieuwe bibliotheken in Rotterdam.
In aanwezigheid van zo’n 200 belangstellenden werd de burgemeester bij het officiele moment geassisteerd door jeugdige boekenliefhebbers.

Bekijk andere publicaties