Vier op de vijf pashouders waardeert U-pas met hoog cijfer

11-02-2019 - Utrecht

Uit een tevredenheidsonderzoek dat op initiatief van de gemeente Utrecht en het U-pasbureau onder ruim 2.000 U-pashouders is uitgevoerd, blijkt dat deze groep de U-pas met een 7,5 waardeert. Sporten met de U-pas is het meest populair; voor velen is sporten zonder hulp van de U-pas financieel niet mogelijk. Ook de bijna 250 aanbieders gaven in het onderzoek aan meer dan tevreden te zijn: ruim 88 procent waardeert de U-pas met een 7 of hoger. De hoge respons geeft aan hoe betrokken iedereen rond de U-pas is.


‘Zo goed mogelijk laten aansluiten’

“Wij zijn trots dat de U-pas zo veel door pashouders wordt gebruikt, dat men de pas waardeert en hoe belangrijk de pas voor velen in het dagelijkse leven is”, licht Erik Reitsma van het U-pasbureau toe. “We zijn blij dat men de U-pas steeds beter vindt en onze inspanningen voor het verbeteren van de pas op prijs stelt. We proberen het U-pasaanbod zo goed mogelijk op de behoeften van de pashouders te laten aansluiten. Een van de hoogtepunten in 2018 was de overeenkomst met de bioscoopketen Pathé. Door deze samenwerking hebben pashouders sinds 1 juli al meer dan 2.500 keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid een film te bezoeken.”

Schooluitjes, fiets en computer
Uit gebruikscijfers van het afgelopen pasjaar blijkt dat naast sport de U-pas door meer dan 4.000 U-pashouders voor culturele activiteiten werd ingezet. Daarnaast waren er zo’n 5.500 pashouders die het budget op de U-pas gebruikten om hun vervoer ervan te betalen. Onder kinderen is sport de populairste U-pasactiviteit, gevolgd door schooluitjes. Daarnaast konden het afgelopen jaar meer dan 1.900 kinderen een fiets van hun tegoed bekostigen. Een kleine 500 brugklassers hebben een computer van hun U-pastegoed aangeschaft.

Meedoen
“Door de U-pas kan iedereen in Utrecht meedoen. Geldzorgen mogen geen reden zijn dat Utrechters aan de zijlijn komen te staan”, besluit Linda Voortman, verantwoordelijk wethouder van de Gemeente Utrecht. “In de toekomst willen we nog meer mensen daarbij helpen en met ons brede U-pasaanbod laten kennismaken.”

Bekijk andere publicaties