Vijfde Belgische LNG-tankstation voor G&V Energy Group en Rolande

16-11-2022 - Tilburg/Zellik

Vijfde Belgische LNG-tankstation voor G&V Energy Group en Rolande

G&V Energy Group en Rolande openen een nieuw Bio-LNG-tankstation in Zellik. “Hiermee zetten we een extra stap om transporteurs concreet in staat te stellen om duurzaam te rijden”, aldus Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group.

Met Bio-LNG bespaart zwaar wegtransport tot 100% procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel Euro 6. Door over te stappen op LNG kunnen CO2-emissies al tot 17 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel.

Xavier Dewulf: “We zijn verheugd onze 5e LNG-locatie te kunnen openen in partnership met Rolande. De beslissing tot investering op deze locatie kwam er dankzij de strategische ligging rond Brussel en alsmede op vraag van enkele key transporteurs die onder andere voor de Delhaize-vestiging te Zellik duurzaam rijden. Met deze locatie zetten we een verdere stap naar een toekomstbestendige oplossing in het mobiliteitsvraagstuk, waarin LNG intermediate een belangrijke rol speelt naast andere groene alternatieven. We streven ernaar onze propositie binnenkort nog verder te optimaliseren naar Bio-LNG die reeds zeer succesvol is bij onze Nederlandse buren, dankzij het systeem van CO2-certificaten.”

Bij klant Van Moer Logistics staat het thema milieu hoog op de agenda. Wim Willocx, Business Unit Manager: “Onze investering in LNG-trucks liet ons toe om de CO2-uitstoot met 10 à 15% terug te dringen. Ook zijn de trucks aanzienlijk stiller, waardoor ze in aanmerking komen voor stadsdistributie. Om dit groene transport aan te bieden naar onze klanten is het nieuwe LNG-station in Zellik voor ons een gedroomde locatie om te bevoorraden. Zowel voor de bedrijven aanwezig op de industriezone in Asse, als bedrijven gevestigd langs de noordelijke zijde van de Brusselse ring is dit de ideale locatie om het transport te kunnen vergroenen.”

Regio Brussel
“Met de opening van het station in Zellik, dekken we de hele regio rondom Brussel af”, licht Jolon van der Schuit, CEO van Rolande, toe. “In het ‘Fit-for-55’ beleid van de Europese Unie dragen LNG en bio-LNG als alternatieve brandstoffen sterk bij aan de ambitieuze doelstellingen voor de verduurzaming van ‘Commercial Road Transport’. Dit beleid roept EU-lidstaten op om voldoende netwerkdekking te bieden voor Bio-LNG. Met onze vijf stations in België én onze stations in Nederland en Duitsland dragen we daar actief aan bij.”

Vier in twee maanden
In de afgelopen maanden opende Rolande maar liefst vier nieuwe Bio-LNG-stations, waarvan twee in België (Waregem en Zellik) en elk één in Duitsland (Hamburg) en Nederland (Bodegraven). In totaal behelst het eigen netwerk nu 24 stations in die drie landen.

Het station is gelegen langs de N47 aan de Brusselsesteenweg 379 in Zellik. Om er vanaf de Grote Ring (R0) rond Brussel (onderdeel van de E19) te komen, is het een kwestie van Afrit 10 ASSE nemen en de N9 volgen.

 

Over G&V Energy Group
G&V Energy Group is een snelgroeiend Belgisch bedrijf met oog voor duurzaamheid, actief op de markt van tankstations en is op vandaag de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt. Op vandaag exploiteert G&V 27 Breakpoint-shops en meer dan 200 car- en truckstations onder zowel de eigen ‘G&V’ brand, als onder noemer van Esso, Shell, Total, Q8, Enora (CNG) en Rolande (LNG). Een andere belangrijke pijler binnen de groep is de multi brand tankkaart Caps. Dankzij de samenwerking met partnernetwerken biedt de Caps-card haar klanten een netwerk van meer dan 2500 tankstations en 275 000 laadpunten in Europa. Deze hybride kaart biedt een oplossing voor iedere huidig en toekomstige mobiliteitsbehoefte. Caps biedt bovendien een online platform voor een optimaal fleetbeheer en daarbij tal van slimme services.

g-v.be / caps.be / enjoybreakpoint.be

Over Rolande en bio-LNG
Rolande, gevestigd in Tilburg, is een pionier en koploper op het gebied van de inzet van Bio-LNG. De focus ligt op het verduurzamen van het wegtransport om zo bij te dragen aan een schonere wereld. In de afgelopen jaren is ‘vloeibaar aardgas’ als duurzaam en betaalbaar alternatief op de kaart gezet. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van Bio-LNG-tankstations in Europa. Inmiddels behelst dat 23 stations in Nederland, België en Duitsland.

Sinds 2011 is LNG beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies al tot 17 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Door LNG te maken uit biogas, ontstaat Bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport tot 100% procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel Euro 6.

Rolande.nl

Bekijk andere publicaties