Volle bak bij voorjaarssessie Basistraining P&O

30-04-2018 - Amsterdam

Goede mensen vinden én behouden voor je bedrijf, het gaat niet vanzelf. Om de bedrijven in Regio Randstad Noord daar bij te helpen, was er dit voorjaar weer de Basistraining P&O. 25 april was de laatste bijeenkomst.

Niet elk bedrijf heeft speciaal opgeleide HR-managers en P&O-functionarissen in dienst. Zeker bij het MKB is ‘Personeelszaken’ iets wat de DGA, de eigenaar, de meewerkend partner of een een administratief medewerker ‘er bij doet’. Speciaal om die mensen wegwijs te maken in de toch wel specialistische wereld van personeelsbeleid, biedt de Bouwend Nederland Academy de basistraining P&O aan. Met succes, want de training staat al een aantal jaren op de agenda en er wordt gretig gebruik van gemaakt. In de Regio Randstad Noord komt hij zelfs twee keer per jaar langs. Meestal is er in het voorjaar een sessie in Utrecht en in het najaar eentje in Noord-Holland. De training beslaat vier ochtenden, elke twee weken is er zo’n workshop. Woensdag 25 april was de laatste van de voorjaarssessie in Utrecht.

Samen zoeken naar antwoorden

Ook al heet het een Basistraining, de twaalf deelnemers – het maximum aantal voor de cursus – kregen tijdens de vier workshops een flinke hoeveelheid zeer nuttige informatie voorgeschoteld. Onder meer over organistievormen (hoe ziet je eigen bedrijf eruit en wat betekent dat) en functiebeschrijvingen. Over functionerings- en beoordelingsgesprekken. Over werving en selectie maar ook over afscheid nemen van personeel.
Pittig maar boeiend onderwerp is elke keer weer ziekteverzuim en re-integratie, daar wordt een hele ochtend aan gewijd. Zeker nu, met de AVG in aankomst, leidde dat tot een zeer interactieve bijenkomst met heel veel vragen. Want bepaalde verplichtingen waar je als werkgever aan moet voldoen in bijvoorbeeld en re-integratieproces, lijken op wat gespannen voet te staan met de privacyregels. Niet op elke vraag is al een pasklaar antwoord te geven, maar door onderling voorbeelden, ervaringen en tips en tricks uit te wisselen sloten de deelnemers ook dit onderdeel van de basistraining af met het gevoel een stuk beter voorbereid te zijn op wat komen gaat.

Lees meerBekijk andere publicaties