Voltreffer in Utrecht met Marktdag ‘Nieuwe Stijl’

04-10-2019 - Amsterdam

De Tech Campus van ROC Midden Nederland was donderdag 3 oktober gastheer voor de najaars-Marktdag. Een primeur, in die zin dat dit het eerste seminar was in een gewijzigde vorm; de focus is nadrukkelijker op de dialoog van ondernemers met bestuur en politiek komen te liggen.

De Marktdag in Nieuwegein, georganiseerd in samenwerking met VNG, VNO-NCW, MKB-Nederland en gemeente Utrecht, kende een wat andere aanpak dan de voorgangers. Geen workshops dit keer maar vooral plenaire discussies. Dat kon ook makkelijker aangezien er aanzienlijk minder deelnemers waren; circa 70 in plaats van de ruim 150 van de vorige editie. Het waren, naast bouwers, voornamelijk wethouders en gemeenteraadsleden die in de zaal zaten. Al met al gaf dat een andere dynamiek, al kan ook de aanwezigheid van Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen daar een rol in hebben gespeeld. En anders wel de stikstofproblematiek die Nederland in de greep houdt en als een rode draad door de middag liep.
Al snel na de aftrap door dagvoorzitter Elizabeth van den Hoogen stak het hete hangijzer de kop op. Robert Koch, directeur van Tech Campus ROC Midden Nederland, sprak zijn zorgen uit over het effect dat het stikstofdossier kan hebben op de instroom van jongeren in de branche. Want waar bij de instroomcampagne tot voor kort nog met de grote baanzekerheid in de bouw konden worden gepronkt, dreigt dat er nu toch wat anders te gaan uitzien.

Lees meerBekijk andere publicaties