Wereldhavendagen lanceert nieuwe huisstijl

22-04-2021 - Rotterdam

De Wereldhavendagen heeft vandaag een nieuwe huisstijl gelanceerd. In samenwerking met het Rotterdamse ontwerpbureau 75B heeft de Stichting Wereldhavendagen een nieuwe visuele stijl ontwikkeld, die bestaat uit een logo, icoon en eigen lettertype.

 

De Wereldhavendagen in Rotterdam vindt jaarlijks plaats in het eerste weekend van september en is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Vorig jaar koos de organisatie in verband met de coronapandemie voor een grotendeels online vorm, met diverse geheel nieuwe programmaonderdelen.

Destijds werd ook het logo met de draaiende scheepsschroef geïntroduceerd. Dit jaar bestond bij de Stichting Wereldhavendagen de behoefte aan een verdere opfrisbeurt van de visuele identiteit van het evenement, die sinds 2013 grotendeels onveranderd was.

Naast de scheepsschroef ontwikkelde het Rotterdamse ontwerpbureau 75B daarom een eigen lettertype, speciaal voor de Wereldhavendagen. “Als je Rotterdam van bovenaf bekijkt, zie je de vele ‘happen’ uit de Nieuwe Maas,” zegt ontwerper Rens Muis van 75B. “Dit zijn de uitgegraven havens, bedoeld om kades te creëren. Datzelfde hebben we gedaan in dit lettertype. Elke letter heeft een haven’.

“De nieuwe huisstijl is veelzijdiger en strakker en de draaiende schroef is het icoon voor de voortdurende dynamiek van de haven,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “Het vormt een krachtig en stoer beeld, dat goed aansluit bij ons evenement en de stad Rotterdam.”

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Tijdens de 44e editie, die staat gepland voor 3, 4 en 5 september 2021, krijgen jong en oud weer de kans om de mogelijkheden van de Rotterdamse haven te ontdekken. De organisatie werkt momenteel aan een vorm die past binnen de geldende beperkingen rond covid-19. De komende maanden maakt zij meer bekend over de exacte invulling.

De hoofdsponsors/-partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie over het evenement op wereldhavendagen.nl.

Bekijk andere publicaties