Wereldhavendagen maakt programma bekend

16-07-2018 - Rotterdam

De Wereldhavendagen heeft de programmering bekend gemaakt voor de 41e editie, die plaatsvindt op 7, 8 en 9 september 2018 in Rotterdam. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar omvangrijker dan ooit, met 110 deelnemers met verschillende activiteiten, demonstraties en excursies, die de honderdduizenden bezoekers kennis laten maken met alle aspecten van de Rotterdamse haven.

Het programma is te vinden op de gloednieuwe website van de Wereldhavendagen. Deze vertelt het verhaal van de bedrijven in de Rotterdamse haven aan de hand van zes topics: de grootste haven, de carrièrehaven, de duurzame haven, de slimme haven, de veilige haven en de logistieke haven. Bezoekers van de Wereldhavendagen kunnen aan de hand van deze topics activiteiten vinden die het best passen bij hun persoonlijke interesses.

The Green Line to the Future
Het overkoepelende thema van de Wereldhavendagen 2018 is ‘Energize’. Als een van de grootste havens ter wereld wil Rotterdam een voortrekkersrol vervullen in de transitie naar schone energie. Tijdens het evenement staan dan ook de talloze voorbeelden van verduurzaming uit de haven centraal. Zo geeft dit jaar op de kades rond de Erasmusbrug de ‘The Green Line to the Future’ van Summerlabb invulling aan het thema.

Summerlabb maakt innovatie, duurzaamheid en wetenschap toegankelijk voor een breder publiek en neemt dit jaar voor de vijfde keer deel aan de Wereldhavendagen. De ‘Green Line to the Future’ is letterlijk een groene lijn, die bezoekers vanaf het KPN-gebouw langs de kades van de Rijnhaven kunnen volgen. Gedurende die tocht kunnen zij door middel van diverse interactieve activiteiten kennismaken met de toekomst van duurzame energie, bouw en water. Zo kunnen zij een ansichtkaart sturen vanuit het Rotterdamse riool, in gesprek met De Burgemeester van Jouw Noordzee en deelnemen aan een interactieve EnergieQuiz. Voor kinderen tot 15 jaar is er een speurtocht.

The Green Line to the Future is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor publiek van 10.00 tot 18.00 uur. Daarnaast organiseert SummerLabb een aantal excursies.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen is gratis te bezoeken en vindt plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Naast de vele activiteiten op de kades van de Wilhelminapier tot aan de Rijnhaven en van het Willemsplein tot aan de Parkkade, kunnen bezoekers vrijwel de hele dag van demonstraties op het water genieten.

Alle informatie over het programma en deelnemers aan de Wereldhavendagen is vanaf vandaag te vinden op www.wereldhavendagen.nl. Bezoekers kunnen op Mijn WHD-pagina hun favoriete activiteiten opslaan, om zo een gepersonaliseerd programma samen te stellen.

Voor de excursies die dieper de haven in gaan, moeten wel kaarten worden aangeschaft. Voor een aantal excursies is dat nu al mogelijk, waaronder de ieder jaar weer populaire dagcruise van P&O Ferries. Kaarten voor de overige excursies zijn vanaf  maandag 20 augustus 12:00 uur te bestellen op de website.

De Wereldhavendagen is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Bekijk andere publicaties