Wereldrecord ‘in 80 dagen de wereld rond fietsen’ ligt binnen handbereik

13-09-2017 - Heerenveen

De finish van zijn fietstocht om de wereld is voor avonturier Mark Beaumont in zicht. De Schot begint in Lissabon aan de laatste kilometers door Europa om zijn wereldrecord ‘in 80 dagen de wereld rond fietsen’ te voltooien. Hij komt naar alle waarschijnlijkheid op 18 september aan in Parijs, waar hij als een ware held zal worden onthaald.

Beaumont is op 2 juli aan zijn reis begonnen in Parijs, waarna hij via onder andere Nederland, Rusland en China naar Canada en de USA is gefietst. Inmiddels heeft hij ruim 26.945 kilometer afgelegd op zijn KOGA-fiets. Om de rit binnen 80 dagen af te leggen, moet hij zich houden aan een strak schema van 386 kilometer per dag, die hij aflegt in vier fietssessies van vier uur. Zijn reis tot nu toe liep niet altijd even voorspoedig: een paar valpartijen, fikse tegenwind, noodweer en een crash met de camper zijn enkele tegenslagen die hij en zijn team hebben moeten overwinnen. Toch is de Schot tot op het bot gemotiveerd zijn rit binnen het tijdsbestek van 80 dagen te volbrengen.

Mark heeft in 2008 al eens in 194 dagen de wereld rondgefietst. Met deze nieuwe poging wil hij het huidige record van 123 dagen, op naam van de Nieuw-Zeelander Andrew Nicolson, met 43 dagen verbreken. Benieuwd of het hem lukt? Volg Mark tijdens het laatste traject van zijn wereldrecord via www.cyclingtheworldin80days.com.

Bekijk andere publicaties