Wereldrecordpoging ‘fietsen rond de wereld in 80 dagen’ trekt door Venlo

29-06-2017 - Heerenveen

Aanpassing in schema zorgt ervoor dat Mark Beaumont door Nederland fietst om huidige wereldrecord te verpulveren

De Schotse fietsheld en atleet Mark Beaumont begint op zondag 2 juli in Parijs aan zijn reis waarbij hij de wereld rond gaat fietsen in 80 dagen. Deze ultieme poging heeft een kleine Nederlandse inbreng wanneer hij diezelfde avond nog door Venlo fietst op een fiets van Nederlandse makelij. In totaal zal hij 28.968 kilometer afleggen en tientallen verschillende landen doorfietsen.

De 34-jarige Beaumont, die in 2008 al eens in 194 dagen rond de wereld fietste, wil het huidige record van 123 dagen (dat op naam staat van de Nieuw-Zeelander Andrew Nicolson) met 43 dagen verbreken. Om dit te realiseren gaat hij per dag 386 kilometer fietsen in vier sessies van vier uur. “Dit is mijn ultieme uitdaging, iets waar ik tijdens mijn eerdere fietsreizen van de afgelopen twee decennia naartoe heb gewerkt”, aldus een tot op het bot gemotiveerde Beaumont.

Hij zal na zijn startpunt in Parijs, via België naar Nederland fietsen, waarna hij zijn weg vervolgt naar Duitsland en via Polen, Litouwen, Rusland en Mongolië in Peking aankomt. Zijn tweede rit gaat hij afleggen van Australië naar Nieuw-Zeeland, om vervolgens door de Verenigde Staten te fietsen, en zijn laatste traject via Lissabon in te zetten naar Parijs. Hier zal hij in september weer finishen, waarmee hij hopelijk een nieuw wereldrecord rijker is.

Beaumont zal zijn wereldreis afleggen op een speciaal ontworpen fiets van Nederlandse makelij. Volgens Pieter Jan Rijpstra van het Heerenveense KOGA is er niets aan het toeval overgelaten bij het ontwerpen van de fiets. “We zijn heel blij en trots dat Mark wederom voor KOGA heeft gekozen om zijn recordpoging te realiseren. We zijn ervan overtuigd dat onze ‘KOGA’ zijn steun en toeverlaat is om het bestaande wereldrecord met meer dan 40 dagen te verpletteren!”

Volg Mark
Om niets van Beamonts avontuur te hoeven missen, kun je hem volgen en aanmoedigen via de volgende kanalen:

www.cyclingtheworldin80days.com
https://www.facebook.com/MarkBeaumontAdventures/
https://www.facebook.com/kogabikes/
https://twitter.com/MrMarkBeaumont
https://twitter.com/KOGA_bikes
https://www.youtube.com/user/kogachannel

Bekijk andere publicaties