Werkplatform Maqqie groeit een kwart ondanks COVID-19

14-07-2020 - Gorinchem

Werkplatform Maqqie groeit een kwart ondanks COVID-19

Ondanks een dip in april, is in het tweede kwartaal het aantal via Maqqie tot stand gekomen samenwerkingen met 26 procent toegenomen. Het onderstreept volgens oprichter Pieter Leenman de veerkracht van de Nederlandse economie. “Door Corona is er toenemende behoefte aan flex, maar wel mét sociaal vangnet en eerlijke beloning.”

De gevolgen van de pandemie hebben de nadelen van ZZP-constructies nog eens extra benadrukt. Maqqie is het enige werkplatform waarbij de verloning automatisch via de voor die branche geldende CAO en alle andere vormen van sociale zekerheid verloopt. Leenman: “Je ziet in deze onzekere tijden de vraag naar een sociaal verantwoorde flexibele schil toenemen. De risico’s voor de werkgever zijn minimaal, maar werknemers zijn een stuk beter af. Vanzelf, je betaalt iets meer als bij andere online platformen, maar nog altijd veel minder als bij een uitzendbureau.”

Detailhandel hard onderuit
Deze ontwikkeling maakt dat het aantal transacties in het tweede kwartaal toenam tot ruim 81.000. Dit betekent een stijging van 26 procent ten opzichte van het eerste kwartaal en een toename van 240 procent ten opzichte van het tweede kwartaal 2019. “Detailhandel ging hard onderuit, maar de sectoren bouw en logistiek deden het boven verwachting goed”, licht Leenman verder toe. “De groei is met name het gevolg van een toenemend aantal nieuwe gebruikers. De bestaande userbase liet een overall groei zien van 4 procent, afgelopen kwartaal.”

Licentiemodel
Opvallend is dat er de laatste maanden veel interesse is vanuit traditionele arbeidsbemiddelaars die inzien dat flexwerk komende jaren steeds meer door online platformen ingevuld gaat worden. Leenman: “Zelf een platform bouwen met volledige CAO-integratie is voor hen vaak onbegonnen werk en vraagt een forse investering. Anderzijds zijn wij gebaat bij het netwerk van bestaande spelers. Komende tijd zullen we daarom delen van Nederland in licentie geven aan een select aantal arbeidsbemiddelaars om zodoende onze groei en dekkingsgraad te verhogen.”

Over Maqqie
Maqqie is het eerste werkplatform met volledige CAO-integratie en biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flex tot maximaal vast. Volautomatisch, zonder tussenkomst van dure derden en zonder werkgeversrisico’s voor de inlener. Ruim 650 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven en kunnen op eenvoudige wijze samenwerken met meer dan 10.000 werknemers die zich op het platform profileren. Bij Maqqie zelf werken 15 medewerkers.

Voel je zeker. Voel je vrij. | Meer info: www.maqqie.nl | +31 (0)10 3075 234

Bekijk andere publicaties