Werkplatform Maqqie trekt nieuwe investeerders aan

30-12-2019 - Gorinchem

Werkplatform Maqqie heeft deze week een extra kapitaalinjectie van bijna 1 miljoen euro weten vast te leggen. Twee nieuwe partijen participeren vanuit hun investeringsfondsen in de app, waarmee bedrijven eenvoudig en verantwoord flexwerkers selecteren, inhuren, inplannen en verlonen. In totaal heeft de scale-up hiermee sinds 2017 1,7 miljoen euro aan kapitaal verworven.

Oprichter Pieter Leenman is blij met de nieuwe investeerders waaronder Daan van der Vorm en Jan Vink: “Hierdoor kunnen we versneld de mogelijkheden uitbreiden die ons payrollplatform werkgevers en flexwerkers biedt. Ons concept slaat aan en bewijst daarmee de potentie. Sinds de lancering vorige maand is het aantal ingeschreven bedrijven verdubbeld. Inmiddels zijn al ruim 400 ondernemingen en meer dan 1.500 kandidaten aangehaakt, waaruit zo’n 200 samenwerkingen tot stand zijn gekomen.”

Sociaal verantwoord
Via het Maqqie payrollplatform kunnen bedrijven eenvoudig hun medewerkers werven, contracteren, plannen en verlonen. Dat gebeurt op sociaal verantwoorde wijze. Er wordt rekening gehouden met alle relevante wet- en regelgeving en CAO’s. Medewerkers hebben bij ziekte of werkeloosheid recht op doorbetaling en/of een uitkering. Maqqie is naar eigen zeggen het eerste werkplatform waar dit mogelijk is. Een samenwerking komt binnen enkele minuten tot stand, tegen een fractie van de tarieven van uitzendbureaus en payrollbedrijven. Leenman: “Met één knop kun je zorgvrij én met zekerheid zelf werkrelaties tot stand brengen en beheren. Het flexibele personeel staat onder contract bij Maqqie, dus als ondernemer loop je ook nog eens veel minder risico’s.”

Maqqie is een ideale oplossing voor de huidige flexwerker: uitzendkrachten, freelancers, ZZP’ers en schijnzelfstandigen, maar ook voor elke werknemer met een vast dienstverband die meer vrijheid ambieert.

Over Maqqie
Maqqie heeft sinds 2017 aan de ontwikkeling van de app gewerkt. Het bedrijf is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en NEN 4400-1 gecertificeerd. Dat betekent dat al de processen in de Maqqie app voldoen aan alle wet- en regelgeving of een eventuele CAO die van toepassing is. Bij Maqqie zelf werken 14 personen.

Bekijk andere publicaties