Wet Kwaliteitsborging: Noord-Holland en Utrecht zijn klaar voor stap twee

02-10-2019 - Amsterdam

Met voorlichtingsbijeenkomsten in Heerhugowaard (27 september) en Hilversum (1 oktober) zijn de leden van de Utrechtse en Noord-Hollandse afdelingen klaargestoomd om in de praktijk kennis te maken met de Wet Kwaliteitsborging. Eind oktober al organiseert BNL Academy de eerste training.

In totaal zo’n honderd nieuwsgierige bouwers waren er afgekomen op de voorlichtingsbijeenkomsten over de Wet Kwaliteitsborging. Donderdag 27 september was de eerste, in Heerhugowaard bij Espeq, voor de Noord-Hollandse leden. Dinsdag 1 oktober konden de Utrechtse leden zich laten bijpraten in Hilversum, in de Witte Bergen.
Inhoudelijk was er geen verschil tussen de beide bijeenkomsten. Aan de hand van dezelfde presentatie werd de aanwezigen in ongeveer een uur uitgelegd wat de doelen van de wet zijn, wat er door de nieuwe wet in hoofdlijnen voor ze verandert en waar ze rekening mee moeten houden. Vervolgens was er ruimte voor vragen. Ook die verschilden per provincie eigenlijk niet erg veel; alle leden blijken toch met min of meer dezelfde onduidelijkheden te kampen. De rol van de kwaliteitsborger bijvoorbeeld, wat houdt die nou precies in? En wat wordt straks de verhouding met de opdrachtgever? Wat betekent het voor mijn bouwproces, wat verandert daar allemaal in?

Lees meerBekijk andere publicaties