Wonen Limburg en projectontwikkelaar JPO sluiten strategische samenwerking: ‘omdat we geloven in samen’

23-12-2022 - Roermond/Landgraaf

Wonen Limburg en projectontwikkelaar JPO sluiten strategische samenwerking: ‘omdat we geloven in samen’

De grootste woningcorporatie en de grootste projectontwikkelaar van Limburg breiden hun samenwerking tot strategisch niveau uit. “We geloven erin dat alleen samen maatschappelijk relevante gebiedsontwikkelingen tot stand komen. Omgevingen die mensen verbinden en voor lange tijd betekenisvol zijn”, aldus Nadja van Es, directeur JPO.

Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg: “De vraag naar betaalbare (huur)woningen blijft groot. We hebben de ambitie om elk jaar 500 nieuwe woningen te bouwen om mensen een fijn thuis te bieden in een prettige woonomgeving. In JPO zien wij een partner die samen met ons deze uitdaging aan kan gaan. Zodat we door een integrale aanpak samen kunnen bouwen aan fijne buurten en wijken waar de bewoners zich thuis voelen.”

Integrale aanpak met impact
Wonen Limburg en JPO hebben al eerder samengewerkt; op dit moment aan het eerste natuurinclusieve woongebied in Limburg: ‘Aan de Vallei’ in Roermond. “Naast onze concrete samenwerking in Roermond gaan we de komende periode met elkaar onderzoeken op welke wijze onze strategische samenwerking ook op andere locaties in de provincie tot uiting kan komen, zoals in Heerlen, Panningen, Maastricht en op het Veilingterrein in Venlo”, vervolgt Peeters. “Om daar samen op te gaan trekken in de integrale aanpak van een hele wijk of buurt. Zodat we daar ook echt impact kunnen maken voor de bewoners. Want daar zetten wij als corporatie flink op in: bewoners in de toekomst prettig met elkaar laten samenleven.”

Samen gelukkig
Van Es: “Deze samenwerking voelt goed. De menselijke maat is onze toetssteen, in onze projecten maar ook in onze samenwerking. We vinden elkaar in het idee dat vastgoed niet gaat over stenen, maar over mensen. Beide willen we iets betekenen voor een ander. Vanuit een breed gedragen visie duurzame plekken creëren waar mensen zich thuis en veilig voelen. Waar je op jezelf kunt zijn en anderen kunt ontmoeten. Plekken die meer geven dan nemen, sociaal verbinden, waar geluk alle ruimte krijgt.”

————————————————————————————————————————
Over Wonen Limburg
Als corporatie nemen we onze taak serieus. We spelen steeds beter in op onze maatschappelijke opgaven. Hoe doen we dit? We luisteren naar de vraag en behoefte in de samenleving. Zoeken hierbij steeds naar samenwerking.

Wij zetten ons graag elke dag opnieuw in voor betere buurten, voor goed, veilig en betaalbaar wonen, voor een thuis voor iedereen. Dat doen we samen. Met onze huurders, onze partners en al onze medewerkers.

Met onze projecten maken we als woningcorporatie het verschil voor huurders en andere belanghebbenden.

wonenlimburg.nl

Over JPO
We creëren graag leef- en werkomgevingen die inspireren en doen verwonderen. Die ontstaan vanuit een visie en die met respect voor het verleden, voor lange tijd het verschil maken. Plekken die als thuis voelen en waar je jezelf kunt zijn. Dit is wat we graag achterlaten. Daarvoor worden we graag uitgedaagd. Met VolkerWessels als onze basis zorgen we voor durf en daadkracht. We tonen lef, maar stellen ons ook graag kwetsbaar op. We nodigen uit om anders te kijken. Niet naar het individu, maar naar het groter geheel. Niet vanuit ratio, maar vanuit het gevoel. Niet alleen, maar samen. Dat is voor ons duurzaamheid. Zo werken we aan geluk. Ruimte voor geluk.

jpo.nl

Foto
v.l.n.r. Gard Stals, Nadja van Es (beiden van JPO), Ger Peeters en René Clement (beiden van Wonen Limburg). Foto: JPO

Bekijk andere publicaties