Woningen 2e fase Sjtadshaof Roermond opgeleverd

-

Vandaag zijn 22 woningen uit de tweede fase van de nieuwe wijk Sjtadshaof ceremonieel overgedragen aan de bewoners. Aan het volgende deel van deze fase – dertien levensloopbestendige patiowoningen – wordt inmiddels hard gewerkt. Eind dit jaar gaan deze in de verkoop.

Vanwege de coronamaatregelen moest de overdracht in beperkte kring worden gevierd. Angely Waajen, wethouder economie, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting van de gemeente Roermond en Gard Stals, directeur van projectontwikkelaar JPO verwelkomden daarom symbolisch Susi Sathiyamoorthy en Anotsj Ratnam. Zij zijn de bewoners van kavel 18 en daarmee de vijftigste bewoners van grondgebonden woningen in de wijk.

Erg leuke features
“We kijken erg uit naar het wonen in ons nieuwe huis”, aldus Susi Sathiyamoorthy. “De hoge plafonds, de split kitchen, vloerverwarming; allemaal erg leuke features.” “En het uitzicht vanaf zolder op het trappenhuis is ook geweldig”, voegt Anotsj Ratnam toe. “Bovendien wordt het een heel vriendelijke en groene wijk. Erg mooi!”

De casco’s van de twee vrijstaande, zestien halfvrijstaande en vier tussenwoningen zijn in een fabriek gemaakt, wat een kortere bouwtijd en hogere kwaliteit opleverde. Dankzij zeer hoge isolatie van dak-, muur- en vloer, thermopane beglazing en een laagtemperatuur vloerverwarming wordt een prettig leefklimaat gewaarborgd. Bovendien zijn de uitermate energiezuinige huizen standaard voorzien van zonnepanelen.

Subtitel
Wethouder Angely Waajen: “De plannen voor Sjtadshaof zijn al uit 2006 – 2008 en destijds in nauw overleg met de omgeving tot stand gekomen. Participatie pur sang! De realisatie stagneerde aanvankelijk, maar de laatste jaren zijn mooie stappen gezet in het voltooien van deze gevarieerde wijk!”

Sjtadshaof is een nieuwe wijk in wording aan de zuidoostkant van Roermond, waar de stad overgaat in natuur. Het is een ruim opgezet plan, boordevol groen. De wijk wordt aan verschillende kanten omringd door bomen, plantsoenen en de Maasnielderbeek: een aantrekkelijke woonomgeving in onze stad!.

Thuis vinden
Gard Stals: “We hebben de afgelopen tijd samen met de gemeente Roermond en andere partners hard gewerkt aan de totstandkoming van deze woningen. Iets waar we allen trots op mogen zijn en even stil bij mogen staan. De huizen stralen kwaliteit en balans uit. In deze prachtige leefomgeving vinden mensen hun nieuwe thuis. Hun ruimte voor geluk.”

In de eerste fase van Sjtadshaof zijn reeds 11 koopwoningen en 38 vrije sectorhuurwoningen gerealiseerd. Met de 22 woningen van vandaag meegeteld, krijgt de nieuwe woonwijk al aardig vorm. In de volgende fases zullen nog eens 39 woningen worden gerealiseerd.

Meer informatie is te vinden via: sjtadshaof.nl.

Over JPO
We creëren graag leef- en werkomgevingen die inspireren en doen verwonderen. Die ontstaan vanuit een visie en die met respect voor het verleden, voor lange tijd het verschil maken. Plekken die als thuis voelen en waar je jezelf kunt zijn. Dit is wat we graag achterlaten. Daarvoor worden we graag uitgedaagd. Met VolkerWessels als onze basis zorgen we voor durf en daadkracht. We tonen lef, maar stellen ons ook graag kwetsbaar op. We nodigen uit om anders te kijken. Niet naar het individu, maar naar het groter geheel. Niet vanuit ratio, maar vanuit het gevoel. Dat is voor ons duurzaamheid. Zo werken we aan geluk. Ruimte voor geluk.

Bekijk andere publicaties