Woonbestemming voormalige dakpannenfabriek Echt

05-01-2021 - Echt

Vandaag hebben wethouder Geert Frische van de gemeente Echt-Susteren, Harrie Oosterlee van woningcorporatie Nester en Nadja van Es van JPO hun handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van woningbouw op het terrein van de voormalige ‘Gebroeders Cuypers Dakpannenfabriek’ in de Echtse wijk Schilberg.

Nadja van Es, directeur bij JPO, licht toe: “Al jarenlang was de locatie van de voormalige dakpannenproducent een braakliggend terrein met een bedrijfsbestemming. Door de intensieve samenwerking met de gemeente Echt-Susteren en woningcorporatieNester wordt dit een mooie plek om te wonen, op loopafstand van het centrum van Echt. Op het voormalige fabrieksterrein zullen woningen voor starters, senioren en de zorgwoningen worden gerealiseerd. Harrie Oosterlee van woningcorporatie Nester: “Naast verschillende doelgroepen bedienen we ook een verscheidenheid aan segmenten zoals sociale huur, middenhuur en koop.”

Wethouder Frische voegt hieraan toe: “Het feit dat de ontwikkeling in een stroomversnelling is geraakt én er voor de behoefte wordt gebouwd, heeft er ook toe geleid dat de ontwikkeling is opgenomen in de samenwerkingsagenda die de gemeente met de provincie Limburg is aangegaan in het kader van het provinciale programma ‘Kwaliteit Limburgse Centra’. Binnen dit kader, dat zich richt op het verbeteren van de woon- en leefomgeving in Limburgse centra, is het mogelijk veelbelovende woningbouwplannen ook in wijken en buurten versneld uit te voeren.

Het bestemmingsplan wordt volgend jaar gewijzigd, hierna verwacht men snel met de bouw te kunnen beginnen.

Bekijk andere publicaties