Zaanstreek-Waterland zet fors in op instroom

20-11-2018 - Amsterdam

De ledenvergadering van de afdeling Zaanstreek-Waterland van donderdag 15 november werd zeer goed bezocht, het merendeel van de leden was aanwezig. De sfeer was goed en er werd veel gesproken over instroom.

Bouwhuis weer op tournee

Afdeling Zaanstreek-Waterland had een boeiende locatie uitgezocht voor de ledenvergadering van 15 november: Forddealer Dekker in Zaandam. Opgericht in 1923 is het een van de oudere bedrijven in de stad. Naast een interessante rondleiding, waarbij onder meer een klassieke Model T werd bewonderd, was er ook het officiële gedeelte. Natuurlijk werden tijdens de ledenvergadering ook de stukken van de vorige vergadering behandeld en was er aandacht voor de financiën, maar wat de afdeling Zaanstreek-Waterland het meeste bezighield was de instroom, zowel in het onderwijs als bij de bedrijven. Veel positieve geluiden waren er te horen, bijvoorbeeld dat bij Bouwmensen KZW recent maar liefst 65 leerlingen hun diploma hebben gekregen. Een mooi bericht natuurlijk, maar Bouwmensen liet ook weten dat het aantal studenten wel terugloopt. 180 leerlingen op het moment is toch 10% minder dan vorig jaar dus er is wel degelijk serieuze zorg. De afdeling voelt die ook en trekt er hard aan om het tij te keren. Het Bouwhuis bijvoorbeeld gaat binnenkort weer op tournee; dit keer ook in Kennemerland omdat Bouwmensen KZW het initiatief steunt. De rijdende bouwkeet doet basisscholen aan om kinderen in de leeftijd tussen 5 en 9 in aanraking te laten komen met de bouw. Veel scholen vinden dat een prachtig initiatief, Bouwhuis is voor de periode december tot en met april al helemaal volgeboekt!

Dag van de Bouw

Een andere mededeling over instroom was de aankondiging over de Dag van de Bouw. Ron van der Stege en Jasper Heijnen (beiden werkzaam bij Van Der Gragt Bouw) organiseren dan voor de afdeling Zaanstreek-Waterland een groot promotie-evenement voor de jeugd. Parkeerplaats De Burcht wordt 15 juni 2019 tijdelijk omgetoverd in een grote bouwplaats waar alle onderdelen van bouw, infra en onderhoud te zien en te doen zullen zijn. Onder meer metselen, voegen, timmeren, schilderen maar ook BIM, drones, robotica en een 3D printer zullen niet ontbreken. Naast veel lidbedrijven van de afdeling zijn ook het regionale onderwijs en de gemeente vertegenwoordigd.

Bekijk andere publicaties