Zuid Holland Promotions krabbelt op na brand

25-08-2017 - Hardinxveld-Giessendam

Zuid Holland Promotions krabbelt op na brand

Vanaf maandag weer open voor nieuwe opdrachten

Bij Zuid Holland Promotions wordt de draad weer langzamerhand opgepakt nadat een felle brand in de nacht van 18 augustus het bedrijfspand grotendeels in de as legde. Per aanstaande maandag is tijdelijke huisvesting geregeld en kunnen er telefonisch of per email weer nieuwe orders doorgegeven worden.

Eigenaren Malinda, Ton en Bertjan hebben afgelopen week in een roes doorgemaakt. “Het is echt een onwerkelijke situatie. Je bent vooral bezig met schade experts, de verzekering, leveranciers en het zoeken naar mogelijkheden om bestellingen alsnog uitgeleverd te krijgen”, aldus Malinda. “Voor onze klanten vind ik het nog het ergst. Veel kleding voor verenigingen en bedrijven is letterlijk in rook opgegaan. We danken onze klanten dan ook voor het geduld en getoonde begrip.”

Dankbaarheid
Daarnaast is er veel dankbaarheid richting de hulpdiensten. “De mensen van de brandweer hebben ons geweldig geholpen. Dat geldt ook voor de andere hulpdiensten. Zeer veel dank. Overigens ook aan concullega bedrijven en leveranciers, die ons spontaan hulp aanbieden.”

Total loss
Die hulp is ook zeker nodig om bestellingen alsnog uit te kunnen leveren. De brand heeft alle productieruimtes op de bovenverdieping verwoest. Door de hitte is de constructie ontzet en zijn op de begane grond veel artikelen gesmolten. Het pand, alle machines, voorraden en inventaris moeten waarschijnlijk als een total loss beschouwd worden.

Tijdelijke huisvesting
Bij de pakken neerzitten zit niet in de aard van het drietal. Malinda: “We zijn volop bezig om te zorgen dat we onze klanten toch zo snel mogelijk hun bestellingen kunnen leveren. Vanzelfsprekend besteden we daarbij veel werk uit. Per maandag 28 augustus kunnen we gelukkig terecht in tijdelijke huisvesting aan de Buitenweistraat 4 in Boven-Hardinxveld. Vanaf dan kan iedereen ook weer bij ons terecht voor orders voor het bedrukken van kleding, sportprijzen of andere promotionele artikelen.”

Maanden verder
Voordat alles weer helemaal bij het oude is, is het bedrijf wel weer maanden verder. “Het pand moet herbouwd worden en nieuwe machines besteld. Daar gaat aardig wat tijd over heen. Gelukkig kunnen we op de nieuwe locatie ook productie draaien, zodra de nieuwe machines geleverd zijn. Tot die tijd besteden we veel werk uit, maar onze klanten kunnen weer als vanouds van ons op aan.”

Bekijk andere publicaties