Zwolse Bouwtafel start met succesvolle HR-bijeenkomst

23-04-2020 - Zwolle

Bouwend Nederland regio Oost organiseerde begin maart met de Bouwtafel Zwolle hun eerste gezamenlijke HR-bijeenkomst. Ruim 40 HR-medewerkers van bouw- en infrabedrijven uit de regio, lieten zich tijdens deze ‘HR-Groep bijeenkomst’ bijpraten over specifieke HR-onderwerpen voor de Bouw & Infra. “Het hoofddoel van deze bijeenkomsten is kennisoverdracht”, vertelt Mayra Schoolen, adviseur sociale zaken bij Bouwend Nederland regio Oost. “Maar kennismaken met andere HR-medewerkers uit de bouw is natuurlijk net zo waardevol.”

Met de Bouwtafel Zwolle wil de gemeente Zwolle samen met bouw- en infrabedrijven uit de regio de instroom in de sector bevorderen en het brancheniveau naar een hoger niveau tillen. Eén van de initiatieven was het opzetten van een HR-netwerk om kennis uit te wisselen en daar is de samenwerking met Bouwend Nederland uit voortgekomen. Schoolen: “Wij organiseren al HR-groep bijeenkomsten voor onze leden in Almelo en Oosterbeek, maar dit deel van de regio ontbrak nog. Ideaal dus om samen met de Bouwtafel Zwolle hierin op te trekken.”

Bouwtafel Zwolle

De Bouwtafel Zwolle is onderdeel van de ‘Human Capital Agenda’. Deze agenda is in 2019 opgesteld door werkgevers, werknemers, overheden en onderwijsinstellingen en heeft als doel om de arbeidsmarkt in de Regio Zwolle, die 21 gemeenten telt, te verbeteren. Bouwend Nederland is samen met MKB Nederland Regio Zwolle, FNV en onderwijsinstellingen met de Bouwtafel Zwolle gestart waarmee wordt gewerkt aan concrete activiteiten op het gebied van zij-instroomtrajecten, innovatie en het stimuleren van goed werkgever- en werknemerschap in de sector. Deze HR-Groep bijeenkomst is het eerste initiatief dat nu is uitgerold en zal twee keer per jaar plaatsvinden.

Lees hier het hele artikel

Bekijk andere publicaties