Roadtrippen door Nederland met de Bouwbus

17 juni 2015 door: Havana Orange

Voorafgaand aan de immer drukbezochte Dag van de Bouw (13 juni) togen we samen met Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen en zijn gevolg een week lang door heel Nederland met de speciaal voor de gelegenheid bestickerde Bouwbus.

Bouwend Nederland maakte deze Tour d’Hollande om ‘De Dag’ zelf te promoten, maar ook om de broodnodige aandachtspunten voor de bouw anno 2015 nog eens hoog op de agenda te zetten: instroom van jongeren, innovatie, duurzaamheid… Vijf dagen lang reed de bus onder grote belangstelling af en aan langs bouwplaatsen, scholen en lokale politici om het goede woord te verkondigen.

Havana Orange deed verslag vanuit de bus voor de website van Bouwend Nederland en nodigde de regionale pers uit voor alle activiteiten. Gevolg was dat de microfoons en camera’s zelden uitstonden, die week. En tja, dan gaat er wel eens wat mis.

Desondanks mocht de Dag van de Bouw ruim 90.000 bezoekers op 175 locaties verwelkomen, waaronder de miljoenste bezoeker sinds de start van de Dag, tien jaar geleden. En zo besloten we de ‘Bouwbusweek’ naar tevredenheid van de opdrachtgever en zelf moe maar voldaan. Zo’n roadtrip willen we nog wel eens maken.