SWI, MASTERS EXPO én een dram van € 8.800

Scotch Whisky Investments lanceert 's werelds langst gerijpte whisky

SWI, MASTERS EXPO én een dram van € 8.800

1 december 2021 door: Havana Orange

Hoe 's werelds langst gerijpte whisky via Hong Kong in Nederlandse handen kwam (en nooit open gaat).

MASTERS EXPO: het is een beurs van uitersten. Waar je aan de ene kant tegen een schilderij van 40.000 euro aanloopt, kijk je bij een andere stand je ogen uit en is het mogelijk om voor een kleine twee ton een nieuw horloge aan te schaffen. Onze opdrachtgever van het eerste uur Scotch Whisky Investments gaf dit jaar ook acte de présence op de ‘beurs van pure luxe’: Havana Orange was nauw betrokken bij de langst gerijpte whisky (80 jaar) die de wereld ooit gekend heeft.

Het was overigens nog maar de vraag of MASTERS EXPO zou doorgaan: door corona werd er veel onzekerheid gezaaid, maar kreeg de beurs toch toestemming de deuren te openen (maar deze wel om 18.00 uur te sluiten). Op de openingsdag (de donderdag) waren we voornemens de Glenlivet 80 jaar te lanceren. We kregen hierbij van ‘SWI’ groen licht om de media uit te nodigen met een wel heel bijzondere invitatie: van deze 80-jarige whisky kregen alle journalisten, verslaggevers en redacteuren een ‘dram’ ingeschonken. De fles #1 kostte zo’n 166.500 euro, en met een eenvoudige rekensom kom je dan uit op een glaasje van – tromgeroffel – 8.800 euro.

RTL Nieuws, BNR, De Financiële Telegraaf, manners.nl, het ANP en Forbes.com waren naar de RAI gekomen om de officiële onthulling bij te wonen én te genieten van een glas meer dan exclusieve whisky. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd werd deze onthulling door meer dan 900 nieuwsdiensten opgepikt.

Well done to Michel Kappen en SWI!