Teufel & Raumfeld openen met luide knal hun brandstore

18 december 2015 door: Havana Orange


Gisteren was het eindelijk zover voor onze klanten van Teufel en Raumfeld: hun Amsterdamse brandstore werd officieel geopend! In de Van Baerlestraat – om de hoek van de P.C. Hooftstraat – hebben de Berlijnse audiospecialisten een puntgave winkel geopend, waarin alle producten van het merk te vinden zijn. De hele dag stond volgepland met bezoekjes van de pers en werd feestelijk afgesloten met een grote groep genodigden, een speciale dj-set en een zeer intiem concert van een beroemde artiest.

Sinds de jaren negentig is Teufel, net als de producten van Raumfeld, die vijf jaar geleden aan het portfolio werden toegevoegd, alleen via de webshop te koop. Met de succesvolle opening van een Berlijnse flagshipstore in 2014, is de tijd na anderhalf jaar rijp voor een brandstore in hartje Amsterdam. Havana Orange brengt deze mooie dag voor beide audiomerken onder de aandacht in Nederland, door een klein leger aan gespecialiseerde redacteuren van allerlei blogs, kranten en magazines uit te nodigen. CEO Edgar van Velzen leidt de journalisten de hele dag rond door de winkel, waarbij zij hem alles kunnen vragen over het merk, de producten en de brandstore.

Draadloze speakers in alle vormen en maten
Nieuwsgierige voorbijgangers wagen alvast een kijkje in de strak ingerichte brandstore en lopen in verwondering tussen alle koptelefoons en (draadloze) speakers door, die in alle vormen en maten beschikbaar zijn. Iedere vierkante meter in de brandstore ademt 100% audiobeleving en aan elk detail is gedacht. Alle producten kunnen uitvoerig worden getest en komen tot leven in de fysieke winkel. Terwijl de eerste aankopen bij de kassa worden gedaan, ontstaat er ondertussen een ware file aan bestelbusjes voor de deur. Er staat namelijk nog een uitgebreid feestje in de planning van vandaag!

Van winkel naar club
In de namiddag wordt de hele brandstore vliegensvlug omgetoverd tot een kleine discotheek. Om het podium en de dj-booth staan een aantal gespierde Teufel-speakers heen, die de winkel opvullen met een stevig geluid. Voorafgaand aan de opening hebben we samen met Teufel en Raumfeld een mooie lijst aan genodigden samengesteld, die ondertussen binnen komen druppelen voor het exclusieve feestje. De ene na de andere bezoeker wordt afgetekend op de gastenlijst, terwijl de winkel geleidelijk verandert in een dampende club.

Giel Beelen en Jett Rebel maken het feestje compleet
Mede door onze speciale gast, die begin deze maand nog aan tafel zat bij Matthijs in De Wereld Draait Door en op andere dagen zalen uitverkoopt als de Heineken Music Hall of voor tienduizenden mensen speelt op Pinkpop. Namelijk niemand minder dan Jett Rebel komt naar de brandstore, om daar een intieme show te spelen op de piano. Niet alleen Jett Rebel geeft deze avond een bijzonder tintje, 3FM-dj Giel Beelen (die de volgende dag in het Glazen Huis stapt voor Serious Request) maakt het feest compleet en lijst de avond muzikaal in met een knallende dj-set.

Boem!
Teufel en Raumfeld hebben zichzelf gisteren met een luide knal op de kaart gezet in Nederland. Missie geslaagd!