“Wanted: 100 bieravonturiers”

Wie worden de 100 Nederlandse bieravonturiers?

“Wanted: 100 bieravonturiers”

15 maart 2017 door: Havana Orange

Speciaalbier is met een opmars bezig en deze lijkt niet te stoppen. Daarom heeft Café Van der Geest uit Noordwijkerhout ons daarom benaderd om samen te kijken hoe wij hun zoektocht naar ‘100 bieravonturiers’ PR-technisch konden ondersteunen. En dat is gelukt!

In een uitgebreide campagne die zich voornamelijk op social media zal afspelen, wordt iedere speciaalbierliefhebber uitgedaagd om zijn (of haar) speciaalbiermoment met een selfie vast te leggen en deze, voorzien van #bieravonturier, te delen op Facebook, Instagram en Twitter. Aan Havana Orange werd gevraagd om dit nieuws wereldkundig te maken. Hierbij hebben wij ons voornamelijk toegelegd op de regionale en lokale media (mede omdat de helft van alles speciaalbieren bij Van der Geest uit lokale/regionale brouwerijtjes afkomstig is). Uiteraard hebben wij ook diverse Nederlandse media persoonlijk benaderd en hebben wij de toch best uitgebreide lijst van Nederlandse biercommunities gevraagd om deze ‘contest’ op hun site of blog op te nemen.

De samenwerking met Café van der Geest heeft inmiddels geleid tot online coverage. En om het verhaal nog leuker te maken: de biersommelier van Van der Geest mocht bij Omroep West langs en alles vertellen over dit smaakvolle avontuur… Proost!