Wie we zijn

Eva van Beveren

Adviseur

Jacob-Jan Esmeijer

Partner

Robin van Essel

Adviseur

René Hofman

Identity designer

Robin Middel

Partner

Rick van de Weg

Partner

Eva van Beveren - 'Hetzelfde zien, maar het zo zien zoals nog niemand het zag’ (J.A. Deelder)

Na de Master Media en Journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Eva (1982, Rotterdam) in 2007 aan de slag gegaan als programmamaker, regisseur en presentator van diverse tv-programma’s en corporate films.

#top10noteringtvmomentvanhetjaar #persoonlijkdetvdraaitdoorgehaald

In 2014 verruilde zij de audiovisuele sector voor het vastgoed en werd Marketing en Communicatie Manager bij het Rotterdamse Groot Handelsgebouw. Hier was Eva verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie, het relatiemanagement, events en uitstraling gebouw.

#DeTrap
#grootstebedrijfsverzamelgebouwvanNederland
#Rotterdamsicoonvandewederopbouw

Vanaf 2017 maakt zij deel uit van Havana Orange als adviseur.

#CommunityPR! #allesdraaitombeeldvorming #HavanaPink

Jacob-Jan Esmeijer - "PR is een roeping"

Geboren Rotterdammer (1972), die-hard Spartaan, golfverslaafd, whisky- én Shiraz-liefhebber. In ’92 van de vorige eeuw naar Utrecht verhuisd om daar binnen vijf jaar de Studie Communicatie aan de School voor de Journalistiek af te ronden. Meerdere PR-functies in Bunnik en Amsterdam volgden. Voordat hij zijn huidige zakelijke partner Rick van de Weg bij Euro RSCG Bikker in 2006 ontmoette, volgde hij een cricketcarrière waarbij onder meer de Dutch Cricket Academy Cape Town (2001 en 2002), een seizoen in Australië (2001-2002), zestig interlands, Een Europese titel, zes landskampioenschappen en vier geschreven cricketboeken op zijn sportieve CV prijken (het WK in 2003 was de kers op de crickettaart). Met ‘Cricket onder de Zeespiegel’ mocht hij in 2006 zelfs bij DWDD aanschuiven.

Anyway: bij Havana Orange verantwoordelijk voor Havana Tech waar hij zich onder meer buigt over verschillende opdrachtgevers binnen het ICT-, en tech lifestylesegment. “Never a dull moment” en uiteraard trots op de Sabre Awards die in 2015 in Londen werd uitgereikt aan het Community PR-bureau waar hij sinds 2009 elke dag met veel plezier voor werkt.

Robin van Essel - 'Ever tried. Ever failed. No Matter. Try again. Fail again. Fail better.'

Na studies Media en Cultuur en Datajournalistiek en een aantal omzwervingen rond de wereld, kwam Robin (Rotterdam, 1985 – om verwarring te voorkomen meestal aangeduid als ‘junior’) in 2013 terug naar zijn geboortestad om de gelederen van Havana Orange te versterken. Hij ging vooralsnog niet weg.

Robin deed voor zijn functie ervaring op als freelance redacteur bij een marcom-bureau en verschillende media. Bij Havana Orange vulde hij al snel zijn expertise (wat anderen wel eens eufemistisch ‘stukjes schrijven’ noemen) aan met een big mans job als pr-adviseur voor klanten in lifestyle, tech, wetenschap, evenementen en ICT.

Hiernaast is Robin actief in de muziekscene: hij is redactiechef bij muziekplatform The Daily Indie en programmeur voor het landelijke rondreizende festival Popronde. Hij woont samen met zijn kat in Rotterdam-West.

René Hofman - 'Organisaties die er goed uitzien, presteren beter'

“Wij vertellen u wie u bent. Als u al weet wie u bent, geven wij u een naam. En als u al een naam heeft, geven we u een gezicht. Als u al een gezicht heeft geven we u uw eigen, unieke stijl. En als u al een eigen, unieke stijl heeft, richten we uw huis in, herkenbaar en vertrouwd. En als u al een herkenbaar en vertrouwd huis heeft, zorgen we ervoor dat iedereen u weet te vinden.”

Merken een gezicht geven, dat is de focus in de werkzaamheden van René. Hij werkt aan projecten waarin het ontwikkelen, veranderen en visualiseren van de identiteit van organisaties centraal staat. Van het vertalen van de ondernemingsstrategie en identiteit via positionering naar visual branding, zichtbaar gemaakt in de creatie van huisstijlen en (communicatie)middelen.

In het verleden werkte René een decennium bij Euro RSCG Bikker in Rotterdam en twee decennia als partner bij ontwerp- en communicatiebureaus in Den Haag. Hij gaf gastlessen en lezingen aan de TU Delft en hogescholen. Het ontwerpvak begon op de AKI (Akademie voor Beeldende Kunsten) te Enschede waar René in 1979 afstudeerde.

Opdrachtgevers waarvoor René projecten uitvoerde: Ahrend, Bouwend Nederland, Deloitte, FrieslandCampina, Havenbedrijf Rotterdam, de gemeenten Haarlemmermeer, Hollands Kroon, Lelystad en Rotterdam, GeoDelft, Haags Gemeentemuseum, ING België, Keyrail, LG.Philips Displays, de ministeries van OCW, LNV en Sociale Zaken, KPN, voorgangers van Postnl, de Rijksvoorlichtingsdienst, Rijkswaterstaat, Rijk Zwaan, Tilburg University, TU Delft en regio Voorne-Putten.

Robin Middel - Home is were the anchor drops...

Na een kortstondige vaarperiode als Stuurman Grote Handelsvaart studeerde Robin aan de Faculteit voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht. Hierna vervulde hij bijna twintig jaar een groot scala aan communicatiefuncties bij de Koninklijke Marine. In de periode van 2004 tot 2011 was hij senior communicatieadviseur en woordvoerder van de Commandant der Strijdkrachten (Generaals Dick Berlijn en Peter van Uhm). Als zodanig was hij verantwoordelijk voor alle communicatie rond ernstmissies van de krijgsmacht, waaronder de inzet in Uruzgan (Afghanistan). De afgelopen jaren was Robin Hoofd Communicatie bij de Koninklijke marine. Naast managing partner van Havana Blue maakt hij als interim woordvoerder ook onderdeel uit van de Communicatiepool van de Rijksoverheid.

Rick van de Weg - 'But if you try sometime you find, you get what you need'

Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte Rick anderhalf jaar als (dienstplichtig) marineofficier. Daarna was hij elf jaar werkzaam bij communicatiebureau Euro RSCG Bikker, waarvan de laatste negen jaar in de directie. Onder zijn leiding als managing partner werd Euro RSCG Bikker door The Holmes Report als ‘Benelux PR Consultancy of the Year 2006’ gekozen. Rick was ook actief als international practice area leader Corporate PR binnen het Euro RSCG Worldwide PR-netwerk (tegenwoordig: Havas PR).

In 2009 startte hij met Jacob-Jan Esmeijer het Community PR bureau Havana Orange en een paar jaar later Havana Blue met Robin Middel. In 2015 werd ook Havana Orange tot ‘Benelux PR Consultancy of the Year’ verkozen.

Winnaar Magneet, Buzz Award, Accent en Gouden Giraffe.