Skip to content
left arrow Terug naar overzicht

De ferme strijd tegen cybercrime

Havana Orange ondersteunt SANS Institute met content creation en ICT PR

Klantcases
PR & mediarelaties
Tech & lifestyle
SANS Institute

De haven van Rotterdam: meer dan economische mainport en van vitaal belang voor zowel Nederland als het Europese achterland. Werkend voor onder meer het Havenbedrijf Rotterdam en de Wereldhavendagen weten wij bij Havana Orange maar al te goed over de impact van deze 24-uurseconomie in een van de grootste havens van Europa.

 

‘FERM’ is voor alle bedrijven in het sterk verbonden netwerk van het Haven Industrieel Complex van Rotterdam. Cyberweerbaarheid van de Rotterdamse haven, zeker in deze onzekere tijden, is meer dan een vereiste nu er een aanzienlijke toename van cyberaanvallen plaatsvindt die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor organisaties, hun klanten én hun partners (havengerelateerd of niet).

 

FERM is gestart als onderdeel van het Port Cyber Resilience Programma, met als doel het stimuleren van samenwerking tussen bedrijven in de Rotterdamse haven om het bewustzijn bij bedrijven over cyberrisico’s te verhogen en de best digitaal beveiligde haven van de wereld te worden. En dit is exact waar de expertise van onze opdrachtgever SANS Institute en Havana Orange elkaar versterken op het gebied van content.

 

Inmiddels werken we al een aantal jaar samen met SANS en FERM en kunnen via het FERM-platform ontwikkelingen, trends en thought leadership van SANS Institute via artikelen wereldkundig maken. De ene keer een column, dan weer de resultaten van een onderzoek uitgevoerd onder auspiciën van SANS. Het geregeld voeden van interessante content op het gebied van cybercriminaliteit, ransomware, het optimaal beschermen van Industrial Control Systems en ontwikkelingen zoals NIS2 (eind 2024 moeten bedrijven hier alle aan geloven) verhoogt zowel voor FERM als SANS de zichtbaarheid op divers platform (eigen website, LinkedIn, etc.).

 

Om een idee te krijgen over de bijdragen van Havana Orange in samenwerking met SANS, bezoek www.ferm-rotterdam.nl.

Kunstmatige intelligentie (AI) in het militaire domein

Contentcreatie & tekst
Klantcases
Tech & lifestyle

Cybersecurity, SANS Institute en ICS

PR & mediarelaties
Publicaties
Tech & lifestyle
SANS Institute

‘Lift Off’ voor Conscious Aerospace!

PR & mediarelaties
Klantcases
Maritiem & mobiliteit
Conscious Aerospace